BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend

C21

BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend

Feestzaal_ter_wijsbeek_bever_opening__3_
BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend - © Deschuyffeleer
 
Feestzaal_ter_wijsbeek_bever_opening__1_
BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend - Burgemeester Luc Deneyer © Deschuyffeleer
 
Feestzaal_ter_wijsbeek_bever_opening__5_
BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend - Vele handen maken licht werk - © Deschuyffeleer
 
Feestzaal_ter_wijsbeek_bever_opening__6_
BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend - © Deschuyffeleer
 
Feestzaal_ter_wijsbeek_bever_opening__7_
BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend - © Deschuyffeleer
 
Feestzaal_ter_wijsbeek_bever_opening__9_
BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend - © Deschuyffeleer
 
Ter_wijsbeek_bever___3_
BEVER - Ter Wijsbeek officieel geopend - © Deschuyffeleer
 

Op het gehucht Akrenbos werd de tijdelijke gemeentelijke feestzaal Ter Wijsbeek door burgemeester Luc Deneyer en zijn schepenen officieel geopend. Naast de verenigingen was ook de bevolking uitgenodigd een kijkje te komen nemen in het nieuwe gebouw. De bouw van de feestzaal op de locatie is wel steeds omstreden geweest én door buurtbewoners én door de oppositielijst Open voor de Mens.

Het verhaal is gekend. Eind vorig jaar sloot de Cosmos, de enige feestzaal in de gemeente, onherroepelijk zijn deuren. Op vraag van de vele verenigingen die Bever rijk is, toog de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer op zoek naar een geschikte locatie voor de inplanting van een tijdelijke feestzaal in afwachting dat in het centrum mettertijd een nieuwe gemeentelijke feestzaal zou kunnen gebouwd worden. Om stedenbouwkundige redenen bleek uiteindelijk, althans volgens de CD&V-meerderheidsploeg, enkel een terrein op Akrenbos naast de afdeling van de gemeentelijke basisschool een optie.
 
“Eens haast alle verenigingen een verbintenisdocument ondertekend hadden waarbij zij akkoord gingen gebruik te zullen maken van de tijdelijke zaal, werd dan ook, binnen het financieel haalbaar kader van de gemeente, werk gemaakt van het oprichten van een constructie- of mecano-gebouw als tijdelijke feestzaal”, verdedigde burgemeester de beslissing. “Wij hebben het gebouw ook steeds willen oprichten in een open communicatie naar de bevolking toe. Alhoewel geenszins decretaal verplicht hebben wij zelfs in het kader van inspraak van de bevolking een openbaar onderzoek ingesteld om de eventuele grieven van de buurtbewoners te aanhoren. En ook alle extern aangevraagde adviezen, onder meer naar de toegankelijkheid, bleken unaniem gunstig”. De burgemeester betreurde dan ook dat “niettegenstaande de gemotiveerde beslissing van de gemachtigde stedenbouwkundige ambtenaar in Leuven voor het afleveren van een rechtsgeldige vergunning er toch nog mensen uit de buurt zijn die meenden allerhande bezwaarprocedures te moeten instellen, waarvan er overigens één momenteel nog loopt”.
 
De burgemeester had ook woorden van lof voor de personeelsleden van de gemeente en meer in het bijzonder voor de ploeg van Openbare Werken. “Mede door hun inzet en de hulp van enkele aannemers en leveranciers konden wij de kostprijs voor de bouw, evenwel buiten het herbruikbaar materiaal in de definitieve feestzaal in het centrum, beperken tot 75.000 euro”. Terloops vergeleek hij die kostprijs met die voor de omgevingswerken aan de brandweervoorpost in Tollembeek die opliepen tot 500.000 euro.
 
Na het doorknippen van het symbolisch lint kregen de aanwezigen de gelegenheid kennis te maken met de nieuwe installaties. Vooral de keuken kreeg hierbij aandacht vanwege de vertegenwoordigers van de sport- en socio-culturele verenigingen die er eetfestijnen willen organiseren. 

De afsluitende receptie werd verzorgd door leden van de plaatselijke afdeling bloedgevers. En ook voor hen had Luc Deneyer woorden van dank niet alleen voor die medewerking maar ook voor het begrip dat zij enige tijd terug betoonden bij het ontbreken van een feestzaal in de gemeente om hun jaarlijks eetfestijn in te richten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief