BEVER / HERNE – Kaatsploegen Bever en Kokejane starten trainingen

C21

BEVER / HERNE – Kaatsploegen Bever en Kokejane starten trainingen

Eerste_indoortrianing_kokejane_en_bever___3_
BEVER / HERNE – Kaatsploegen Bever en Kokejane starten trainingen - © Deschuyffeleer
 
Eerste_indoortrianing_kokejane_en_bever___2_
Peloteclub Bever - © Deschuyffeleer
 
Eerste_indoortrianing_kokejane_en_bever___6_
KHK (Koninklijke Kleine Handbalspelers Kokejane) - © Deschuyffeleer
 
Eerste_indoortrianing_kokejane_en_bever___7_
Coach Geert Vandervelden - © Deschuyffeleer
 
Eerste_indoortrianing_kokejane_en_bever___13_
BEVER / HERNE – Kaatsploegen Bever en Kokejane starten trainingen - © Deschuyffeleer
 
Eerste_indoortrianing_kokejane_en_bever___15_
BEVER / HERNE – Kaatsploegen Bever en Kokejane starten trainingen - © Deschuyffeleer
 
Eerste_indoortrianing_kokejane_en_bever___18_
BEVER / HERNE – Kaatsploegen Bever en Kokejane starten trainingen - © Deschuyffeleer
 

Trainer Geert Vandervelden mocht in de sporthal De Hernekouter zowel de kaatsploeg van Bever als die van Kokejane opvangen voor de eerste trainingen met het oog op komend seizoen. Door omstandigheden kan Bever nu toch in Nationale I blijven spelen terwijl de kaatsers van Kokejane bewust opnieuw de competitie induiken in Nationale II.

Onder de impuls van de immer gedreven en bijzonder innovatief ingestelde trainer Geert Vandervelden is het de laatste jaren de gewoonte geworden dat de kaatsers van beide ploegen al vrij kort na Nieuwjaar de feestneuzen afwerpen en stilaan naar het nieuwe seizoen beginnen toe te leven. Ook dit jaar was dit het geval en dit overigens tot algemene tevredenheid van de clubbesturen en de spelers.
 
Ervaring
Met Guido Delhoux (Galmaarden), Arnaud Dubart (Galmaarden) en Joeri Van Hemelrijck (Halle) haalde Bever flink wat ervaring in huis. “Er daar kneep precies het schoentje vorig jaar”, zegt kapitein Tristan Gaucquier, die samen met de nieuwkomers en de twee overige blijvers David Degrande en Olivier Cauchie nu het schone weer moet maken in het Makrallendorp. “De nieuwe spelers, overigens geen onbekenden in het eerder kleine kaatswereldje, moeten meer regelmaat en meer sereniteit in de ploeg kunnen brengen. Onze ambities liggen dan ook hoger dan vorig jaar. In de eindfase niet meer in de play-downs terechtkomen is dan ook ons hoofdstreven”.
 
Jeugdtalent
Overeenkomstig de ploegvisie haalde Kokejane met de jonge doch talentrijke Guillaume Dehandschautter (Bassilly) en de meer ervaren Stéphane Thelis, afgelopen seizoen met Wieze nog kampioen in Nationale II, opnieuw twee sterke nieuwkomers in huis. Kapitein Jelle Defrijn, samen met klein midden Johan Ost, een vorig seizoen al uitermate knap kaatsende Vincent Cuvelier en achterman Sébastien Loncke ziet zijn ploeg met de komst van de twee nieuwkomers alleszins versterkt uit de transferperiode komen. “Baisy-Thy is in onze reeks de gedoodverfde titelkandidaat”, zegt hij. “De overige ploegen zijn alle aan elkaar gewaagd. Het komt er op aan in mei dan ook een goede competitiestart te nemen. Veel zal overigens afhangen van de ballen en de handschoenen en nog enkele zaken zoals het weer, de teamspirit en de kwetsuren”.
 
Trendsetters
Zowel het bestuur van Bever als van Kokejane doen ook nu weer een beroep op Geert Vandervelden om hun kaatsers in de beste omstandigheden aan de start van de nieuwe competitie te brengen. Tot half maart wordt er wekelijks twee keer getraind. “Een keer in De Hernekouter voor de conditieopbouw en het balgevoel en een keer in het fitness-centrum Go Well in Kokejane”, zegt kapitein Jelle Defrijn. “Andere ploegen beginnen wel niet zo vroeg aan de trainingen. Met trainer Geert Vandervelden zijn wij hiermee dan ook trendsetters naar de andere ploegen toe”. Om matchritme op te doen worden er vervolgens oefenluttes afgewerkt. “En tegen de start van de competitie in mei wacht ons ook nog een stage in Friesland”, aldus nog de kapitein van Kokejane.
 
Beide kapiteins prijzen zich gelukkig met de samenwerking met het bestuur en met de trainer. Jelle Defrijn: “Geert brengt in zijn trainingen steeds nieuwe elementen aan. Zijn trainingen zijn nooit saai of vervelend. Bovendien is hij zeer gedreven en kan hij zich als oud-speler perfect inleven in de leefwereld van de spelers”. Tristan Gaucquier, die eerder de overgang van Kokejane naar Bever maakte, weet ook beide clubbesturen naar waarde te  schatten. “Beide zijn sympathiek en correct. De financiële touwtjes worden strak in de hand gehouden. En voor de binding naar de clubs toe vragen zij van hun spelers ook af en toe een inspanning zoals afname van kaarten voor de tombola en de eetfestijnen”.
 
Mentaliteit
De eerstkomende maanden worden bijzonder druk voor Geert Vandervelden. Naast zijn functie als Nederlandse nationale bondscoach en af en toe een stage met de Engelse nationale ploeg neemt hij komend seizoen ook nog opnieuw de taak van coach van de ploeg van Kokejane op zich. “Een supertalent als Guillaume Dehandschutter, die nu een kans krijgt, wil ik graag mee zien ontbolsteren”, zegt hij. “Kokejane komt op met een sterk geheel. En wij trainen nu ook veel meer op mentaliteit. Dit is nodig omdat recente studies hebben uitgewezen dat resultaten voor 70% voortspruiten uit mentaliteit, 15% uit techniek en 15% uit taktiek”.
 
Wat Geert in Kokejane vooral appreciëert is het aanhouden van de visie die hij samen het bestuur enkele jaren geleden ontwikkelde. “Met een omkadering van enkele ervaren waarden talentrijke jongeren de kans bieden op enkele jaren tijd door te groeien naar ploegen van Nationale I is onze bedoeling. Dit was overigens op het eind van vorig seizoen nog het geval voor twee van onze spelers”, aldus een trotse trainer-coach. 
 
Ook in de ploeg van Bever heeft Geert een goed oog. “Bever moet veel meer uitgaan van haar eigen sterktes. De spelers moeten plezier beleven aan het spel. En het bestuur moet, zoals trouwens al in Kokejane het geval is, meer planmatig te werk gaan en dan op het einde de passende besluiten trekken”.
 
Geert Vandervelden heeft overigens zo zijn eigen kijk op trainen en coachen. “Het werk van coach situeert zich vooral in de week”, zegt hij. “Maar daarnaast moeten de moderne spelers nu ook genoeg potentieel hebben om zichzelf tijdens de luttes op het terrein te coachen. Zij moeten dan ook in die optiek klaargestoomd worden. Al te vaak nog laat het mentale het in luttes evenwel afweten”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief