BEVER / HERNE – Meegenieten van de sfeer van de Olympische Winterspelen

C21

BEVER / HERNE – Meegenieten van de sfeer van de Olympische Winterspelen

Aankondiging
BEVER / HERNE – Meegenieten van de sfeer van de Olympische Winterspelen - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de komende periode van de Olympische Wintersportspelen in het Russische Sochi biedt de sportregio Pajottenland de inwoners van de gemeenten in haar werkingsgebied, waartoe ook Bever en Herne behoren, de gelegenheid gratis vanuit de ijshal Heuvelkouter in Liedekerke de Spelen van dichtbij te volgen en samen onze topsporters aan te moedigen. Het initiatief past in de Bloso-actie ‘Wintersport – Sport van het jaar 2014’, waarvan het opzetten van een heus Sochi-huis in de Liedekerkse ijstempel een eerste blikvanger is.

Met het evenement wil Bloso optimaal gebruik maken van de media-aandacht rond de  Olympische Winterspelen, die van 7 tot 23 februari doorgaan in Sochi, om de wintersporten als sport van het jaar 2014 meteen in de kijker te stellen. Zo kunnen van op de ijsbaan in het Sochi-huis op een groot led-scherm de Winterspelen live gevolgd worden in een haast Olympisch decor. En ook het samen aanmoedigen van onze Belgische topsporters in het verre Rusland komt zo dichterbij. Wie trouwens aanwezig is in het Sochi-huis op het ogenblik dat een landgenoot een medaille binnenhaalt ontvangt meteen een exclusieve Sochi-huis T-shirt.
 
De organisatie biedt tezelfdertijd belangstellenden ook de gelegenheid een reeks initiatiecursussen te volgen zoals snelschaatsen, kunstschaatsen, curling, ijshockey en shorttrack. En dapperen kunnen zich in hun verbeelding ook tot kampioen kronen op een bobslee/skeleton-baan of nog hun kans wagen op een snow-boardsimulator. Tussendoor zijn er overigens ook nog spectaculaire demonstraties en interrnationale ijshockeywedstrijden.
 
Wie van dit alles gratis wil nippen dient als de bliksem contact op te nemen met de sportdienst van zijn gemeente voor het bekomen van vrijkaarten. Voor Bever is dit via nancy.duyms@bever-bievene.be (054/51.70.82) en voor Herne is het via franciska.dekens@herne.be (02/397.11.64). Wie geen vrijkaarten kan bekomen – het aantal is beperkt – kan toch steeds het Sochi-huis in Liedekerke bezoeken mits een inkomgeld van 5 euro maar waar wel het huren van schaatsen, een gadget en een drankje bij inbegrepen zijn.
 
“De bezoekers moeten echt het gevoel krijgen dat ze de Winterspelen bezocht hebben, dat ze de Belgische deelnemers aangemoedigd hebben en dat ze zelf zijn gaan wintersporten”, promoten Nancy Duyms en Franciska Dekens, mede namens hun collega’s uit de sportregio Pajottenland, uitdrukkelijk de actie.
 
De actie wordt op gang geschoten op vrijdag 7 februari vanaf 17u. De openingsceremonie is voorzien om 20u15 waarna dj Kelly Pfaff tot in de late uurtjes ‘Beats on Ice’ leven inblaast.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief