BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek

C21

BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek

Nieuwjaar_bever_1__6_
BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_bever_1__44_
BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_bever_1__1_
BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek - Burgemeester Luc Deneyer © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_bever_1__3_
BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek - Dirk Willem © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_bever_1__5_
Lucienne Mottrie en Nadine Peremans - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_bever_1__4_
BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_bever_1__2_
BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek - © Deschuyffeleer
 
Nieuwjaar_bever_1__7_
BEVER – Druk bezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Ter Wijsbeek - De Makrallen © Deschuyffeleer
 

Voor de eerste keer mocht de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer de genodigden op de nieuwjaarsbijeenkomst ontvangen in de tijdelijke feestzaal Ter Wijsbeek op Akrenbos. De burgemeester deed een warme oproep tot luisterbereidheid en tot wederzijds respect.

Naast de gebruikelijke nieuwjaarswensen en dank voor de medewerking tijdens het afgelopen jaar waren optimisme, positivisme en respect de sleutelwoorden van de toespraak van de burgemeester om “samen van het nieuwe jaar een indrukwekkend 2014 te maken”. Hij benadrukte ook met het schepencollege een hechte ploeg te willen blijven vormen, “iets waar”, volgens hem “elke dag dient aan gewerkt te blijven worden en waarin hij dan ook persoonlijk zal blijven in investeren”.
 
Als voorzitter van de gemeenteraad ziet Luc Deneyer het als een uitdaging het toenemend democratisch debat in de raad enigszins over de partijpolitiek heen “professioneel, transparant en efficiënt” te leiden. “Ik wil dan ook verder werken aan een gemeenteraad met sterke inhoudelijke discussies en constructieve mandatarissen waar veel volk komt naar luisteren”, galmde de boodschap na.
 
Ook schepen Dirk Willem nam als OCMW-voorzitter het woord. Naar eigen zeggen verkoos hij, gezien zijn uitgesproken West-Vlaamse tongval, dan maar zijn toespraak te houden in het Frans. Hij had een woordje van dank over voor zijn voorganger Michel Debleser en hoopte “ook in de toekomst op diens ervaring te kunnen blijven rekenen”. Naar de oppositie toe dan weer deed hij de opmerkelijke oproep “in het nieuwe jaar het gezond verstand te gebruiken, daar een raad een ploeg moet zijn en het niet is door te tackelen dat een goed resultaat wordt bereikt”.
 
Een bijzondere attentie was er voor Lucienne Mottrie die na meer dan 25 jaar trouwe dienst als poetsvrouw in de school op Akrenbos met pensioen is gegaan en voor Nadine Peremans die stopt met haar vrijwillige medewerking aan de bedeling van de warme middagmalen in de school in het centrum.
 
Ieder jaar wordt een beroep gedaan op een vereniging om de genodigden te voorzien van spijs en drank. Dit jaar waren de Makrallen met hun voorzitter Raymond Soudan van dienst.             
 
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief