BEVER – Duivenbond Les Amis Réunis huldigt kampioenen

C21

BEVER – Duivenbond Les Amis Réunis huldigt kampioenen

2014
Yves Sauvage, Antoine Van Bockstaele, Richard Van Belle, Jacky Cansier , Arnd & Tristan Peereman, Liliane Vrancx, Peter Peereman, Willy Van Steenberge, Pascal Duchau, Hendrik Demedts en voorzitter Jacques Van Holder - Foto ingezonden
 
2014
BEVER – Duivenbond Les Amis Réunis huldigt kampioenen - Foto ingezonden
 

De duivenbond Les Amis Réunis (LAR) huldigde zijn kampioenen op Noyon van het voorbije speelseizoen in zaal Camargo. Nu de bond terug zijn eigen vertrouwde dorpscontreien opzoekt is de belangstelling van de leden voor het gebeuren terug in stijgende lijn. Peter Peereman-Goessens mag voor één jaar de titel van koning dragen. De viering werd ingekleed in een fel gesmaakt feestbanket.

“Het was reeds vele jaren geleden dat we deze kampioenenviering nog in eigen dorp organiseerden”, zegt een trotse voorzitter Jacques Van Holder. “In vorige jaren was er immers steeds een samenspel met een andere gemeente in de buurt waardoor de viering telkens buiten onze gemeentegrenzen doorging. Sinds vorig jaar hebben we, niet zonder enig succes, ons duivenspel terug in eigen handen genomen. De kampioenenviering was hiervan dan ook het logische sluitstuk”.
 
De beslissing om terug een eigen koers te varen blijkt LAR voorlopig geen windeieren te leggen. “De opkomst overtrof onze stoutste verwachtingen”, aldus een optimistische schatbewaarder Yves Sauvage. “Daar waar vorige jaren slechts enkelingen van het spel op snelheid zich de moeite getroosten om naar de viering te komen mochten wij nu toch een zestigtal personen verwelkomen. De schwung zat er dan ook al van bij het aperitief best in”.
 
Zowel bij de oude duiven als bij de jaarlingen speelde Peter Peereman-Goessens zich kampioen. Bij de jonge duiven dan weer was deze eer weggelegd voor Pascal Duchau. De beste asduiven, die de beste prestaties van een duif over acht vluchten beloont, zitten op het hok van Willy Van Steenberge bij de oude duiven, van Roland Demedts bij de jaarlingen en van Jacky Cansier bij de jonge duiven. En voor het behalen van de beste prijzen over de categorieën heen werd Peter Peereman-Goessens gevierd als algemeen kampioen.
 
Intussen warmen les Amis Réunis met voorzitter Jacques Van Holder, ondervoorzitter Liliane Vrancx, secretaris Richard Van Belle en schatbewaarder Yves Sauvage zich stilaan op voor het nieuw speelseizoen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief