BEVER – Sporters houden bijzonder eerbetoon voor André Pletinckx

C21

BEVER – Sporters houden bijzonder eerbetoon voor André Pletinckx

Andr___pletinckx
BEVER – Sporters houden bijzonder eerbetoon voor André Pletinckx - © Deschuyffeleer
 

Na de afscheidsplechtigheid in de aula van uitvaartzorg Van Den Driessche-Premereur in Galmaarden en de teraardebestelling op het kerkhof van Bever zetten de voetbalclub en de kaatsclub nu maandag in zaal Camargo gezamenlijk een bijzonder eerbetoon op voor hun trouwe medewerker André Pletinckx, die woensdag op 76-jarige leeftijd plots is komen te overlijden. Zijn heengaan laat niet alleen in zijn familie maar ook in de Beverse sportmiddens een grote leegte na. 

“André was iemand die zich graag wegcijferde en zich belangloos inzette ook voor de sportverenigingen in de gemeente. Hij was er de echte patriarch en bompa van”, zegt voorzitter Michel Debleser van voetbalclub Excelsior Bever. “Hij was in gans zijn doen één en al enthousiasme en gedrevenheid. Steeds op post schrok hij er niet voor terug de meest ondankbare taken op zich te nemen”.
 
“Gedurende haast 25 jaar heeft hij binnen de volleybal, de voetbal en de kaatsers haast alle taken en dit tot ieders voldoening waargenomen”, aldus nog de bijzonder aangedane voorzitter. “André was mettertijd bestuurslid, ploegafgevaardigde, scheidsrechter, verantwoordelijke voor het onderhoud van de infrastructuur, kantinehouder, chauffeur voor de spelers en hulp bij de clubfestiviteiten en dit tesamen met zijn echtgenote Marie-Rose. Wij allemaal verliezen met hem dan ook een bijzonder trouw en uitermate gewaardeerd medewerker en vriend”.   
 
Als teken van erkentelijkheid voor zijn enorm vrijwilligerswerk binnen het verenigingsleven mocht André Pletinckx in 2012 trouwens een diploma en een medaille ontvangen uit handen van de provinciegouverneur.
 
Om de herinnering aan André levendig te houden zijn de medewerkers van de sportclubs en alle andere belangstellenden na afloop van de uitvaart welkom in zaal Camargo voor een bijeenkomst waarop de bijzondere verdiensten van André voor de clubs aan de hand van de meest relevante verhalen zullen opgehaald worden. De kosten worden gezamenlijk gedragen door de voetbal- en de kaatsclub. 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief