BEVER / HERNE – Buurtinformatienetwerk voor beter veiligheidsgevoel

C21

BEVER / HERNE – Buurtinformatienetwerk voor beter veiligheidsgevoel

Img_5730
BEVER / HERNE – Buurtinformatienetwerk voor beter veiligheidsgevoel - © Deschuyffeleer
 

Om nog meer vrijwilligers te betrekken bij het pas opgestarte buurtinformatienetwerk, kort BIN, voor Bever, Herne en Galmaarden en de bewoners meer duiding te geven over het reilen en zeilen van zo’n netwerk wordt op maandag 3 maart in de polyvalente feestzaal langsheen de Markstraat in St-Pieters-Kapelle een info-avond opgezet.

Onder de slagzin ‘Samen zorgen we voor Veiligheid’ wil het BIN een daadwerkelijke bijdrage leveren tot het verbeteren van het veiligheidsgevoel bij de bevolking vooral in de strijd tegen de diefstallen. Begin vorige maand werd daartoe na een lange voorbereidingsperiode het charter ondertekend door de vier BIN-coördinatoren, de burgemeesters en de politie. Inmiddels werden ook her en der langsheen de voornaamste invalswegen van de drie gemeenten de BIN-aanduidingsborden aangebracht.
 
“Momenteel telt onze BIN-sector, die zich over de drie gemeenten uitstrekt, een 130-tal leden”, zegt Vincent Moreau, één van de grondleggers en meteen ook één van de coördinatoren van het netwerk. “Gelet echter op de uitgestrektheid van het gebied hadden wij toch dit aantal nog graag aangedikt zien met een 50-tal vrijwilligers om zo te kunnen beschikken over een totaal van 150 medewerkers. Het is dan ook daarom dat wij in overleg met vooral burgemeester Kris Poelaert nog een bijkomende info-avond op het getouw zetten”.
 
Elke meerderjarige inwoner uit de drie gemeenten van de sector kan lid worden van het BIN mits het voorleggen van een uittreksel uit het strafregister. Meer info bij de coördinator via info@binzuidpajot.be of op www.binzuidpajot.be .                    
 
De ino-avond vangt aan om 20u. Iedereen is welkom.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Dechuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief