BEVER - Camargo ontvangt muurplaatje

C21

BEVER - Camargo ontvangt muurplaatje

Camargo_bever_mei_2014___6_
BEVER - Camargo ontvangt muurplaatje - © Deschuyffeleer
 
Camargo_bever_mei_2014___2_
Eén van de dansgroepen CAMARGO - © Deschuyffeleer
 
Camargo_bever_mei_2014___3_
Dansgroep Camargo - © Deschuyffeleer
 
Camargo_bever_mei_2014___4_
Peggy Reygaerts - CAMARGO - © Deschuyffeleer
 
Camargo_bever_mei_2014___1_
Dansgroep Camargo Bever - © Deschuyffeleer
 

Zopas mocht ook trefpunt Camargo, de thuishaven van de gelijknamige populaire jeugddansgroep Camargo, het muurplaatje ‘Plattelandsproject Verbetering Infrastructuur Jeugdlokalen’ aan de inkom ophangen. Het concept van dit gezamenlijk project van Pajottenland+ en Hageland+ berust op een samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant om werk te maken van betere voorzieningen voor de opvang van de jeugd in lokalen en verblijven.

Vijf verenigingen uit onze regio waaronder ook Camargo, het geesteskind van Peggy Reygaerts en Marie-Elise Vanderkelen, vielen in de prijzen. Camargo kreeg een premie van goed 5.000 euro toegekend waarmee gedeeltelijk de geluidsinstallatie werd bijgewerkt, een beamer werd aangekocht, een koelinstallatie voor drank en eten werd vervangen en het sanitair een facelift onderging. 
 
Het was begin 2011 dat Pajottenland+ en Hageland+ met ‘Goed- Beter- Best: Op weg naar kwaliteitsvolle jeugdlokalen en jeugdverblijven’ de eigenaars van locaties waar jeugdverenigingen samenkomen opriepen hun lokalen en hun infrastructuur verder uit te bouwen of te verbeteren. Het project mocht hiervoor rekenen op een subsidiepot van 30.000 euro. De toegekende subsidie mocht echter enkel worden aangewend om roerend materiaal aan te schaffen of om de infrastructuur van de lokalen te verbeteren.
 
Het samenwerkingsproject Hageland+/Pajottenland+ werd toen opgestart uit pure noodzaak. Vlaams-Brabant telt nu éénmaal te weinig locaties voor de jeugd tegenover de overige andere Vlaams provincies. Dit heeft onder meer te maken met de mindere kwaliteit van de lokalen en de beperkte middelen van de verenigingen om de lokalen te verfraaien en in te richten voor verblijfsverhuur. Met het project wilde het samenwerkingsproject de verenigingen dan ook de kans geven hun lokalen te verbeteren voor verblijfsverhuur of te laten gebruiken tijdens de week en het weekend door andere verenigingen uit het dorp of de gemeente. Door die nieuwe inkomsten zouden de verenigingen zo de werking ten bate van hun eigen jeugd kunnen versterken. Dit plaatje valt dan ook overigens best te lijmen met de plattelandsdoelstellingen van Pajottenland+.
 
Naast de nieuwe voorzieningen spendeerden Marie-Elise en Peggy ook nog, en dit voor eigen rekening, ettelijke duizenden euro’s aan de uitbreiding van de lokalen, de energiebesparende isolatie, de geluidsisolatie en niet in het minst aan de brandbeveiliging. De werkzaamheden werden overigens nauw opgevolgd door Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief