BEVER – Groendienst krijgt tijdelijk elektrische Eandis-wagen ter beschikking

C21

BEVER – Groendienst krijgt tijdelijk elektrische Eandis-wagen ter beschikking

008__1500_x_1000_
BEVER – Groendienst krijgt tijdelijk elektrische Eandis-wagen ter beschikking - Foto ingezonden
 

Burgemeester Luc Deneyer mocht uit de handen van Waldo Vandendrieschhe van het distributiebedrijf Eandis de sleutels in ontvangst nemen van een elektrische wagen. Eandis stelt deze wagen gedurende drie maanden gratis ter beschikking van de gemeente. Zo kan het gemeentebestuur alvast kennis maken met elektrische mobiliteit. Bovendien wordt de gemeente via Eandis ook partner in het EVA-project dat de uitdagingen rond elektrische mobiliteit onderzoekt en aanpakt.

“Het gebruik van elektrische wagens in de plaats van voertuigen op fossiele brandstof is één van de opties om over te schakelen naar een meer efficiënt en een meer duurzaam energieverbruik”, luidde het bij de vertegenwoordigers van Eandis. Daartoe plaatste Eandis de afgelopen twee jaar al op 71 locaties oplaadpunten voor elektrische auto’s en voor elektrische fietsen en scooters. Het distributiebedrijf wil zo in Vlaanderen komen tot een netwerk van oplaadeilanden. Hiermee komt Eandis ook tegemoet aan de doelstellingen van het EVA-project (Elektrische voertuigen in actie) om binnen een straal van 20 km of binnen de 20 minuten een oplaadpunt binnen bereik te hebben.    
 
Maar Eandis gaat nog een stap verder. Het distributiebedrijf van de zeven Vlaamse gemengde distributienetbeheerders voor elektriciteit en aardgas, waaronder ook Intergem dat Bever bedient, heeft inmiddels een aantal elektrische voertuigen aangeschaft om uit te lenen aan openbare besturen en ze zo te laten kennismaken met de eigenschappen en de mogelijkheden van deze wagens.
 
De elektrische wagen die nu werd overhandigd is een Goupil G5. De electrotruck haalt een snelheid tot haast 50 km/u en heeft een laadvermogen tot goed 850 kg. In Bever wordt de wagen ter beschikking gesteld van de dienst Groen.
 
Het aanbod van Eandis sluit overigens perfect aan op het beleid van de gemeente dat staat voor een meer leefbare, gezonde en schone leefomgeving met minder energiegebruik, minder fossiele energie, meer groene energie, meer natuur en meer lokale initiatieven om duurzame ontwikkeling te versnellen. Dat laatste is ook één van de redenen waarom de gemeenteraad in zijn jongste zitting de burgemeester machtigde mee het Burgemeestersconvenant te ondertekenen. Dat convenant wil in de onderschrijvende gemeenten onder meer de CO2-emissies zelfs met meer dan 20%, de Europese doelstelling overigens, zien dalen tegen 2020.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
Foto ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief