Iedereen Rode Duivel en Iedereen Bloedgever ook in BEVER

C21

Iedereen Rode Duivel en Iedereen Bloedgever ook in BEVER

Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__19_
Iedereen Rode Duivel en Iedereen Bloedgever ook in BEVER - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__2_
Bloedgevers Bever - Tientallen kilo’s frietjes - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__16_
Bloedgevers Bever - Liters Balgoo-bier... - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels
Iedereen Rode Duivel en Iedereen Bloedgever ook in BEVER - Voorzitter Philippe Allert - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__12_
Vanden Neucker Leen bracht zo Brecht Merckaert mee om bloeddonor te worden - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__23_
Aan de sfeer te horen en te zien leek het er al wel op dat de Rode Duivels voor de Beverse bloedgevers al wereldkampioen waren! - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__3_
Een perfect huwelijk 'Bever' en Bloedgevers' - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__20_
Iedereen Rode Duivel en Iedereen Bloedgever ook in BEVER - © Deschuyffeleer
 
Bloedgevers_bever_rode_duivels_mei_2014__1_
De Vriendenkring stellig een aanzienlijke kans te maken op het winnen van één van de 11 gesigneerde shirts van de Rode Duivels - © Deschuyffeleer
 

Ook de Bloedgevers van Bever trokken samen met het Rode Kruis-Vlaanderen en de Koninklijke Belgische Voetbalbond aan de kar om broodnodige nieuwe bloeddonoren aan te trekken. Voorzitter Philippe Allert en zijn bestuursteam grepen de lopende wervingsactie in het kader van de hype rond de Rode Duivels dan ook aan als een bijzonder lovenswaardig initiatief, dat alle medewerking verdiende. Zo zetten zij alles in het werk om hun jongste bloedverzameling in het teken van ‘Rode Duivels en Rode Kruis, fans voor het leven’ uitermate succesvol te laten verlopen. En of er met 247 bloedafnames gescoord werd!

Belgisch feest
Voor de gelegenheid kleurde het parochielokaal waar de bloedafnames plaatsvinden bijzonder rood en stevig Belgisch met Belgische frietjes, Belgisch bier, Belgische koekjes, Belgische neusjes, tricolore-ijsjes, zwart-geel-rood kleurenwedstrijd, Belgisch bobhoedje en heel veel Belgische voetbalambiance met alle mogelijke bijhorende attributen en decibels.
Dat de bloedgevers van Bever van al hun trimestriële afnames een feest maakt staat bekend tot mijlen in de ronde. Ook voor de ploeg van het bloedtransfusiecentrum Vlaams-Brabant/Limburg is en blijft Bever een referentie. Niettegenstaande de afstand tot zijn thuisbasis Leuven is het voor het team telkens een heuse welness om in het Makrallendorp bloed te komen inzamelen. Bloed afnemen is er voor zijn medewerkers dan ook telkens een belevenis. “Niet van tijd tot tijd maar altijd is het hier fiësta”, zegt één van de enthousiaste ploegleden. “Nieuwe teamleden die ons voor de eerste keer naar Bever vergezellen staan steeds perplex. Ook voor hen is het moeilijk te vatten dat een bijzonder landelijke afdeling het keer op keer klaarspeelt meer dan 200 donoren aan te zetten bloed te komen geven”.
Belonen
De afdeling Bever, die slechts goed 2.000 inwoners telt doch met telkenmale zijn relatief hoog aantal bloedgiften procentueel bijzonder hoogt scoort in Vlaanderen en zo steevast tot de top van de bloedgeversklas behoort, is alleszins steeds uiterst vindingrijk bij zijn bloedafnames. De Vriendenkring spaart daarbij noch kracht noch geld om het de donoren zo aangenaam mogelijk te maken. Voorzitter Philippe Allert en zijn team blijven de regel ‘Zij geven bloed want bloedgeven doet leven, en wij belonen’ dan ook doelbewust hoog in hun vaandel voeren.
Met de jongste uitermate succesrijke bloedinzameling mede in het kader van de actie ‘Rode Duivel en Rode Kruis, fans voor het leven’ waarbij naast de 230 leden ook nog eens 17 nieuwe donoren zich hebben aangemeld hoopt de Vriendenkring stellig een aanzienlijke kans te maken op het winnen van één van de 11 gesigneerde shirts van de Rode Duivels.
De 17 nieuwkomers kregen alvast ook een aanmoedigingspremie in de vorm van een gratis etentje bij Jobim, het enig restaurant in de gemeente maar ook via de uitbaatster begenadigd met een Braziliaans tintje. Maar ook voor de reeds aangesloten leden waren tientallen kilo’s frietjes, liters Balgoo-bier, dozen snuisterijen en een ontelbaar aantal tricolore-ijsjes weggelegd. Aan de sfeer te horen en te zien leek het er al wel op dat de Rode Duivels voor de Beverse bloedgevers al wereldkampioen waren!  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief