BEVER – Gezinsbond heeft nieuw bestuur en start kinderoppasdienst

C21

BEVER – Gezinsbond heeft nieuw bestuur en start kinderoppasdienst

Gezinsbond_bever___5_
BEVER – Gezinsbond heeft nieuw bestuur en start kinderoppasdienst - © Deschuyffeleer
 
Gezinsbond_bever___2_
BEVER – Gezinsbond heeft nieuw bestuur en start kinderoppasdienst - © Deschuyffeleer
 
Naamloos_renamed_14350
BEVER – Gezinsbond heeft nieuw bestuur en start kinderoppasdienst - © Deschuyffeleer
 

De plaatselijke afdeling van de Gezinsbond heeft een nieuw en fel verjongd bestuur. De nieuwe bestuursploeg van kersvers voorzitter An Huylebroeck wil alleszins meer naar buiten treden en zo de bond opnieuw meer in de kijker zetten.

Het is de grote verdienste van de uittredende bestuursploeg met voorzitter Gaston Delbaer, ondervoorzitter Julienne Vandeperre en secretaris Omer Frisch dat zij indertijd de grondleggers was van de oprichting van de Gezinsbond in het Makrallendorp. Maar vooral door hun wat hogere leeftijd oordeelden zij nu dat de tijd rijp was om de fakkel door te geven aan een nieuw en jong bestuursteam. Daartoe werd in eerste instantie Patrick Capiau aangesproken.
 
De nieuwe bestuursploeg
“Omdat de taken in het bestuur toch zo veel omvattend zijn heb ik enkele mensen aangesproken om het bestuur uit te breiden en zo samen het roer van de bond over te nemen”, zegt Patrick Capiau. “Het was dan ook op een algemene ledenvergadering dat het nieuw bestuur uit de bus kwam”. Zo werd An Huylenbroeck tot nieuwe voorzitter gekozen. Zij wordt voortaan in het bestuur bijgestaan door ondervoorzitter Jozef Verheirstraeten, secretaris Patrick Capiau, Kimberley Batselier (kinderoppasdienst), Katrien Delbaer (onthaal) en Solange Renders (onthaal en ook kortingskaarten). Voor hun uitermate belangrijke verdiensten in het verleden werden Gaston Delbaer, Julienne Vanderperre en Omer Frisch overigens meteen ook prompt bedacht met de titel van ere-bestuurslid.
 
Voorzitter An Huylenbroeck staat ook in voor de opvoedingsondersteuning terwijl ondervoorzitter Jozef Verheirstraeten de verantwoordelijkheid draagt voor de grootouders en de senioren. Secretaris Patrick Capiau dan weer is naast de ledenadministratie en de kortingskaarten ook belast met de PR en de promotie, waarin hij trouwens ook wordt bijgestaan door Kimberley Batselier.
 
Meer in de kijker
De nieuwe ploeg was overigens voor de eerste keer te zien met een info-stand op het schoolfeest van de gemeentelijke basisschool Ak’cent. “De belangstelling was bijzonder groot en meteen schreven zich ook verschillende gezinnen in als nieuw lid”, zegt een trotse Patrick Capiau. “En tijdens de afgelopen week van de opvoeding kregen alle schoolkinderen vanuit onze bond ook al een kaartje mee waarop zij konden aankruisen wat hun ouders en hun grootouders voor hen wel betekenen. Bovendien staat het nu ook al vast dat wij op zondag 12 oktober voor de eerste keer een tweedehandsbeurs opzetten”.
 
Kinderoppasdienst
Bijzonder belangrijk voor de Gezinsbond is de uitbouw van een betrouwbare en vlot toegankelijke kinderoppasdienst. Ook hiermee wordt nu gestart in Bever. “De Gezinsbond beschikt over een uitgebreid net van plaatselijke kinderoppasdiensten. Hierdoor kunnen jonge ouders familiale verplichtingen nakomen, boodschappen doen of eens gezellig een avondje uit”, zegt Kimberley Batselier, de kersverse coördinatrice van die dienst in Bever. “Een babysit van de Gezinsbond is bovendien goed opgeleid en verzekerd. Wij zijn dan ook op zoek naar jonge mensen vanaf de leeftijd van 15 jaar uit onze gemeente voor kinderoppas. Zij dienen hiervoor wel vergoed te worden aan de hand van vooraf vastgelegde tarieven”.
 
Meer info via secretaris patrick.capiau@telenet.be (0477/72.53.26) of bij de coördinatrice van de kinderopaasdienst Kimberley Batselier via gezinsbond.bever@gmail.com (0497/08.07.60)   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief