BEVERse dorpsgemeenschap viert 100-jarige Jeanne Weverbergh

C21

BEVERse dorpsgemeenschap viert 100-jarige Jeanne Weverbergh

Jeanne_weverbergh_100_jaar___1_
BEVERse dorpsgemeenschap viert 100-jarige Jeanne Weverbergh - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_weverbergh_100_jaar___2_
BEVERse dorpsgemeenschap viert 100-jarige Jeanne Weverbergh - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_weverbergh_100_jaar___3_
Voorbereidingen ten huize van Jeanne Weverbergh - Foto ingezonden
 
Jeanne_weverbergh_100_jaar___4_
In de dankmis in de St-Martinuskerk bracht ook de kerkgemeenschap een bijzondere hulde aan de jarige - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_weverbergh_100_jaar___5_
BEVERse dorpsgemeenschap viert 100-jarige Jeanne Weverbergh - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_weverbergh_100_jaar___6_
BEVERse dorpsgemeenschap viert 100-jarige Jeanne Weverbergh - © Deschuyffeleer
 
Jeanne_weverbergh_100_jaar___7_
Drie jarigen op 24 mei ..... © Dechuyffeleer
 
Jeanne_weverbergh_100_jaar___8_
BEVERse dorpsgemeenschap viert 100-jarige Jeanne Weverbergh - © Deschuyffeleer
 

Precies op de dag van haar 100ste verjaardag vierde de ganse dorpsgemeenschap kersverse eeuwelinge Jeanne Weverbergh met een uitgebreid feestpakket. De kwieke jarige liet zich al die belangstelling best welgevallen en genoot de ganse dag door dan ook met volle teugen mee van het groots dorpsfeest. En van het feestcomité mocht Jeanne ook nog een prachtige relaxzetel in ontvangst nemen.

Kort na de middag al werden Jeanne en haar familiegevolg thuis in Broeck afgehaald door ere-burgemeester Simon Driscart en de schepenen. Buren hadden daarvoor al haar huis en de omgeving versierd. Van haar buren kreeg Jeanne toen alvast ook al een prachtig bloemstuk  overhandigd.
 
In de dankmis in de St-Martinuskerk bracht ook de kerkgemeenschap een bijzondere hulde aan de jarige. Voor de gelegenheid was pastoor Andy Penne de parochie-archieven ingedoken en verraste hij niet alleen Jeanne met vele herinneringen aan haar inmiddels welgevuld leven maar ook de vele aanwezigen met talrijke verrassende weetjes over de piepjonge eeuwelinge.
 
Jeanne heeft het zeker in het begin van haar levensjaren niet onder de markt gehad. Maar mede door haar gedrevenheid en haar uitzonderlijke wil groeide zij mettertijd toch uit tot een bijzonder sterke vrouw. Zo was Jeanne amper 2 maanden oud toen de Groote Oorlog uitbrak. Tijdens diezelfde uiterst moeilijke eerste levensjaren overleed ook haar moeder. Na de oorlog hertrouwde haar vader en kreeg Jeanne er nog een broer en twee zussen bij. Léa, haar jongste zus, is thans 89 en woont in Ghesuele.  
 
Van werken sterft gij niet
Haar ganse leven door is Jeanne overigens een noeste werker geweest op boerderijen. “Van werken sterft gij niet”, is overigens steeds haar motto geweest. Uit haar huwelijk met Joseph Dooms sproten met Marie-Thérèse en Michel twee kinderen. Inmiddels mag Jeanne ook nog prat gaan op vier kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.
 
Het gemeentebestuur bedacht de eeuwelinge, haar familie, vrienden en alle medewerkers aan de viering  met een receptie. Die bijeenkomst betekende meteen ook de start van een rijkgevuld programma opgezet door het feestcomité, een bundeling overigens van meerdere plaatselijke verenigingen.  Met onder meer een accordeonist, optredens van kookclub de Schraboubelkes en dansgroep Het Pajottenboeketje en een projectie van een fotoreportage van de hand van Paul Van Laethem zat de goede luim er vanaf dan ook al goed in. Bijzonder hierbij waren ook het voordragen van tekstjes door de kleinkinderen en leuke attenties vanwege haar achterkleinkinderen.     
 
De heuglijke dag werd nog afgesloten met een heerlijk buffet en met een talrijk bijgewoond volksbal dat tot in de late uurtjes uitliep. En Jeanne, zij genoot bijzonder intens van al dat feestelijk gedoe ter hare ere. Proficiat Jeanne!!!  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief