HERNE wil staan voor een Gezonde Gemeente

C21

HERNE wil staan voor een Gezonde Gemeente

Aankondiging_gezondheidsweekend_2015__10_
HERNE wil staan voor een Gezonde Gemeente - © Deschuyffeleer
 
Aankondiging_gezondheidsweekend_2015__3_
HERNE wil staan voor een Gezonde Gemeente - © Deschuyffeleer
 
Gezondheidsweek_2015
HERNE wil staan voor een Gezonde Gemeente - © Deschuyffeleer
 

Het gemeentebestuur van Herne organiseert tijdens het weekend van 21 en 22 november , telkens van 14 tot 20u, in samenwerking met Logo Zenneland, de intergemeentelijke preventiedienst, het OCMW, de seniorenraad, de jeugdraad, Herne Solidair en de stichting tegen Kanker een gezondheidsweekend in het Dominicanessenklooster. Naast workshops, lezingen en infostanden zijn er ook nog wandel- en fietstochten en tal van andere attracties en activiteiten. En inmiddels heeft ook Sinterklaas met zijn gevolg van Zwarte Pïeten zich laten inpalmen om het weekend in een opperbeste stemming af te sluiten.

Reuzendarm
Het gezondheidsweekend vormt alleszins een aantrekkelijk forum voor een waaier aan infostanden. Zo zijn onder meer Tania Stadsbader, de co-auteur van het boek over evenwichtsstoornissen Dizzy Me, Electro Service Timmermans, de bib Petrus Naghel, fruitteler en imker Frans Van den Bosch, het regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei, Logo Zenneland, Herne Solidiar, Kartuis, het OCMW, café Courgette en Herbalife van de partij.
Er kan ook kennis gemaakt worden met de opblaasbare dikke darm van de vzw Stop Darmkanker. Die blijkt een ideaal middel te zijn om op een speelse manier kennis te maken met poliepen, de voorlopers van darmkanker. Studies hebben inmiddels uitgewezen dat een bezoek aan ‘den darm’ ook een gunstig effect heeft op deelname aan het bevolkingsonderzoek.
Voorts zijn er ook nog massage door Ban Sabai, de verkoop van ‘rode neuzen’, mogelijkheden tot deelname aan quiz en spel, een tentoonstelling over vaccinaties, het maken van fruitbrochetten met café Courgette en enkel op zondag ook een bezoek aan de valbus.
Nog een blikvanger zijn de wandel- en fietstochten ten voordele van Kom op tegen Kanker in een organisatie van De Rolmopsen. Die twee dames nemen zich voor toekomend jaar een fietstocht te ondernemen naar Jeruzalem voor het goede doel. De fietstocht gaat over 20 km terwijl de wandeling ofwel een parcours van 3,6 km dat ook geschikt is voor rolwagens ofwel een natuurtraject van 6,7 km bestrijkt.
Baby-massage
Bijzonder is ook de workshop baby-massage zaterdag om 14u, waarvoor wel op voorhand dient ingetekend op jeugd@herne.be en waarbij het aantal plaatsen beperkt is tot 10. De workshop wordt gegeven door Ellen Sergeant van De Babykangoeroe. De baby’s dienen wel ten minste 6 weken oud te zijn, vrij van koorts en de voorafgaande 48 u geen inentingen gekregen te hebben.
Wie wenst deel te nemen aan de workshop babymassage op zaterdag dient zich vooraf in te schrijven, aangezien de plaatsen beperkt zijn. De workshop vangt aan om 14uur en duurt anderhalf uur. Er zijn maximum 10 deelnemers toegelaten. De workshop wordt gegeven door Ellen Sergeant van De Babykangoeroe.
Lezingen
Het programma vermeldt ook drie lezingen. Een eerste over darmkanker door dr. Karel De Pever zaterdag om 14u, een tweede over interactief rugklachten voorkomen door kinesist Stijn Durant zaterdag om 15u en een derde over dementie tenslotte door Greet Herkens zondag om 15u.
Het gezondheidsweekend wordt zondag afgesloten met een optreden van clown Rocky en de komst van Sinterklaas en zijn Pieten om 17u.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 11 nov 2021

archief