HERNE – Kerstdiner met een sociaal tintje

C21

HERNE – Kerstdiner met een sociaal tintje

Deschuyffeleer_rotary_kerstdiner_08__1_
 
Deschuyffeleer_rotary_kerstdiner_08__2_
Deschuyffeleer_rotary_kerstdiner_08__6_
Deschuyffeleer_rotary_kerstdiner_08__14_
Deschuyffeleer_rotary_kerstdiner_08__7_
 


In zijn lokaal De Egelantier in Herne nodigde Rotaryclub Herne-Markvallei voor de zevende keer op rij minderbedeelden uit op zijn jaarlijks Resto du Coeur. Voor de gelegenheid worden de invités niet alleen een voortreffelijk kerstdiner aangeboden en voorzien van een kleine attentie maar worden zij ook en vooral getrakteerd op een flinke portie  kerstvreugde en vriendschap. Het zijn de Rotariërs zelf die de handen uit de mouwen steken om de gasten hartelijk te onthalen, ze te bedienen en hen een luisterend oor te bieden.

“De feestdagen zijn voor onze serviceclub een uitgelezen periode om degenen  die het in onze maatschappij wat moeilijker hebben en die misschien geen kerstvreugde beleven ten dienste te staan. Ons jaarlijks kerstdiner viseert dan ook heel speciaal éénieder die zich eenzaam of uitgesloten voelt tijdens de feestdagen en hunkert naar wat aandacht en genegenheid” zegt voorzitster Greet Kestemont.

Via de OCMW’s van Herne en Bever werden hoofdzakelijk minderbedeelde alleenstaanden die in deze feestperiode niet of weinig kunnen terugvallen op familie of vrienden aangesproken. “Opmerkelijk is dat het hier vooral gaat om mannen. Vrouwen, zelfs alleen en met een beperkt inkomen, kunnen zich blijkbaar beter beredderen en zich in het sociaal leven integreren. Mannen hebben een groter schaamtegevoel en kruipen makkelijk in hun schelp.” aldus Carina Ricour, OCMW-voorzitter Herne. Uiteindelijk zijn 60 gegadigden ingegaan op de uitnodiging.

Het werkthema voor Rotary Herne-Markvallei is dit jaar Make dreams real.  “Wij kunnen uiteraard niet gans de wereld verbeteren maar door voor deze genodigden al was het maar voor één dag één droom te laten in vervulling gaan bewijzen wij eens te meer dat Rotariers  mensen zijn met het hart op de juiste plaats” aldus nog de voorzitter.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief