HERNE - Chiro Albatros Tollembeek zijn de superhelden van de streek

C21

HERNE - Chiro Albatros Tollembeek zijn de superhelden van de streek

1
De prijs voor de best verkleedde ploeg was weggelegd voor de Chiromeisjes Herne - © Deschuyffeleer
 
2
HERNE – Chiro Albatros Tollembeek zijn de superhelden van de streek - © Deschuyffeleer
 
3
De jeugd- en sportconsulenten van de drie gemeenten die instonden voor de praktische organisatie © Deschuyffeleer
 
4
Albatros Tolembeek/Galmaarden © Deschuyffeleer
 
5
Zes proeven: de stabilisator, het touwtrekken, de estafette, de puzzel, het blind spel en het wipschieten - © Deschuyffeleer
 
6
Zes proeven: de stabilisator, het touwtrekken, de estafette, de puzzel, het blind spel en het wipschieten © Deschuyffeleer
 
7
Jongens Herne © Deschuyffeleer
 
9
Ook naast het parcours was het 'leute alom' © Deschuyffeleer
 
Img_0839
Geert Sterckx druk in de weer voor de eerste editie van Festiv’ Herne - © Deschuyffeleer
 

De eerste ploeg van Chiro Albatros Tollembeek is de eindwinnaar geworden van het eerste Spel zonder (gemeente)Grenzen dat de jeugdverenigingen van Bever, Galmaarden en Herne tegen elkaar in het sportieve harnas joeg. Aan de eerste editie namen in totaal negen ploegen deel waarvan twee uit Bever, vijf uit Herne en twee uit Galmaarden. Het waren de jeugd- en sportconsulenten van de drie gemeenten die instonden voor de praktische organisatie.

Voor de Dag voor de Jeugd in Herne zetten de drie gemeenten hun erkende jeugdverenigingen aan tot het deelnemen aan het spel dat in het teken stond van ‘Superhelden’. De meestal gemengde ploegen dienden het de ganse namiddag door tegen elkaar op te nemen in zes proeven: de stabilisator, het touwtrekken, de estafette, de puzzel, het blind spel en het wipschieten. Rond de wedstrijdterreinen hing dan ook een leuke sfeer. De respectievelijke ploegen konden alvast rekenen op het daadwerkelijk supportersgevoel van de Galmaardse burgemeester Pierre Deneyer en diens schepen voor de Jeugd Claudine Carels, van de Hernse burgemeester Kris Poelaert en diens schepen van Sport Patrick De Vos en van de Beverse eerste schepen en schepen voor Jeugd Christian Krikilion.
Het was uiteindelijk de eerste ploeg van Chiro Albatros Tollembeek die zich de sterkste en de dapperste toonde en dit tot grote vreugde van de Galmaardse burgervader en zijn schepen voor de Jeugd. De winnende ploeg mag dan ook een gans jaar door staan pronken met hun titel van ‘Superhelden van de Streek’. Na een spannende strijd gingen zij de ploegen vooraf van Jongens Herne, Chiro Albatros Tollembeek 2, Chiro Rif-Raf Kokejane 1, Jeugdhuis Herne, Bever 1, Bever 2, Meisjes Herne en Rif-Raf Kokejane 2. De prijs voor de best verkleedde ploeg was weggelegd voor de Chiromeisjes Herne.
“Het idee van het spel komt van schepen Lieven Snoeks”, geeft burgermeester Kris Poelaert aan. “Hij is getuige geweest van een dergelijk spel in het Ieperse waarvoor er flink wat belangstelling werd betoond. Op termijn is het overigens wel de bedoeling het spel jaarlijks in een andere gemeente te laten plaatsvinden”.

Na hun battle mochten de deelnemers zich alvast nog opmaken voor de ook eerste editie van Festiv’ Herne op het gemeenteplein met optredens van Yves Seghers, Dynamite en Laura Tesoro. De dag werd afgerond met discobar ‘Sorry ’t zijn wij maar!’.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 11 nov 2021

archief