BEVER – Kermis Akrenbos met Laura Lynn, een darts- en een volleybaltornooi

C21

BEVER – Kermis Akrenbos met Laura Lynn, een darts- en een volleybaltornooi

Affiche2017
BEVER – Kermis Akrenbos met Laura Lynn, een darts- en een volleybaltornooi - Affiche
 

Tijdens het weekend van zaterdag 1 en zondag 2 juli organiseren de Sint-Elooisvrienden de 43ste editie van hun jaarlijkse tweedaagse kermis in en rond een feesttent op het gehucht Akrenbos. Het verjongd bestuur met voorzitter Stéphane Leybaert gaat alvast op het élan van de voorbije jaren verder en mikt met verfrissende initiatieven mettertijd resoluut op het bereiken van 50 succesvolle edities om zo dan ook de eervolle titel van ‘Koninklijke’ vereniging te kunnen binnenrijven.

Zoals de vorige jaren wordt er op zaterdagavond gestart met een Mega Party met dj Soundbusters waarbij de St-Elooisvrienden zonder dralen alle studenten alvast de kans willen bieden de examenstress goed van zich af te schudden. Op zondagnamiddag staan, en dit voor de tweede keer, zowel een volleybal- als een dartstornooi op het programma. Het dartstornooi bleek vorig jaar meteen ‘een heus schot in de roos’. “We voorzien deze keer alleszins extra borden, zodat minstens 24 koppels kunnen deelnemen aan het BK, dat staat voor Bevers Kampioenschap”, geeft de enthousiaste voorzitter aan. “Maar geen nood, ook voor de ‘gelegenheidswerpers’ die eens willen testen of ook zij wel eens raak kunnen gooien, houden we een paar borden vrij die dag. Iedereen is dus zeker welkom”.
“In het volleybaltornooi bekampen 6 ploegen elkaar”, gaat de voorzitter door. “Ook hier staan deelnemen en plezier maken centraal. Bever wenst zijn inwoners immers meer te laten bewegen en daar werken we dan ook maar at te graag aan mee”.
Een bijzonder sociaal gebeuren
Het kermisgebeuren in het gehucht blijft door de jaren heen een succesverhaal en meteen ook ieder jaar opnieuw een bijzonder sociaal gebeuren. “Akrenbos is nu éénmaal een gehucht van Bever waar iedereen nog iedereen kent. Hier is het dan ook nog echt kermis. Vooral voor de jeugd is het belangrijk dat het kermisgebeuren blijft doorgaan. Juist na de examenperiode gaan de jongeren immers maar eens al te graag uit de bol. Onze kermis maakt het evenwel overbodig daarvoor met de auto naar een verre dancing te moeten trekken, maar biedt juist een ideale gelegenheid om kort bij huis veilig en te voet of met de fiets naar de feesttent af te zakken”, aldus nog Stéphane Leybaert.
Programma         
De Mega Party start zaterdag om 21u. De toegang bedraagt dan 5€. De tweede kermisdag op zondag wordt om 13u30 ingezet met het volleybal- en met het dartstornooi. Zondagavond vanaf 19u30 zijn er tenslotte de klassieke afsluitende TD met dj Stefaan van Vlaanderen en een spetterend optreden van Laura Lynn. De inkom is dan gratis. Beide dagen worden de prijzen van de consumpties alleszins ook bijzonder democratisch gehouden.
Ook tijdens het kermisweekend richt de plaatselijke wielerclub Den Bidon op zaterdag 1 juli om 14u een wielerwedstrijd in voor de categorie ‘gentlemen’. Draaischijf van dit gebeuren is dan taverne ’t Platteland’.
Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van de Sint-Elooisvrienden en kan ook bekomen worden bij voorzitter Stéphane Leybaert (0479/79.09.73).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief