BEVER – Fotoshoot ‘Flasback anno 1900’ met beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem

C21

BEVER – Fotoshoot ‘Flasback anno 1900’ met beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem

5_flashback___1_
BEVER – Fotoshoot ‘Flasback anno 1900’ met beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem - © Deschuyffeleer
 
5_flashback___2_
BEVER – Fotoshoot ‘Flasback anno 1900’ van beroepsfotograaf Thierry Van Vreckem
 
6_zondagnamiddag___2_
BEVER – Fotoshoot ‘Flasback anno 1900’- Een bijdrage van de Cultuurraad met voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer - © Deschuyffeleer
 

In de voorbereiding op de jaarlijkse dorpsfeesten toog ook de cultuurraad naarstig op zoek om op een originele manier zijn steentje bij te dragen. Ver ging de raad het niet zoeken. Met Thierry Van Vreckem niet alleen als raadslid maar ook als beroepsfotograaf en als kunstenaar van vele markten thuis, was de idee van foto’s ‘flashback anno 1900’ zo geboren.

Tijdens de dorpsfeesten zelf lieten zich goed 130 aanwezigen fotograferen en konden zo ook genieten van Thierry’s fotografische vaardigheden. Het werd geen gewoon kiekje, maar een heus fotografisch hoogstandje die mits een goedgekozen achtergrond en een grondige fotoshop-bewerking ieder model een retrolook uit de jaren 1900 aanmeet. Vanaf nu donderdag zijn alle meesterwerken tijdens de kantooruren af te halen op het gemeentehuis. Het mag overigens nu al met zekerheid verkondigd worden dat al die 130 fotomodellen er piekfijn zullen uitzien en met hun 1900-look-foto menigeen zullen weten te verbazen.
Dat Thierry Van Vreckem als beroepsfotograaf uitermate gewaardeerd wordt staat buiten kijf:  “Thierry Van Vreckem is een belangrijke speler binnen een generatie fotografen. Zijn foto’s balanceren tussen enerzijds de documentaire en anderzijds de autonome fotografie. Als een souffleur achter een foto fluistert Thierry Van Vreckem ons de andere kant van de voordehandliggende beeldtaal”, is immers een beschrijving die de gerenomeerde fotografie-expert Em. Prof. Dr. Johan Swinnen gebruikt om beroepsfotograaf en Bevernaar Thierry Van Vreckem te schetsen.
Thierry nam de basisfoto’s tijdens de shoot overigens met een Canon Eos 5D Mark IV, spiegelreflexcamera die met zijn 30 Megapixelsensor en een deskundige hand uiterst gedetailleerde beelden kan vastleggen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief