HERNE/BEVER – Wie pikt in op de eerstkomende bloedinzamelingen?

C21

HERNE/BEVER – Wie pikt in op de eerstkomende bloedinzamelingen?

Bloed_geven_okt_nov_dec
HERNE/BEVER – Wie pikt in op de eerstkomende bloedinzamelingen? - © Deschuyffeleer
 

Wie ook daadwerkelijk solidariteit wil betuigen met de medemens kan hiervoor eveneens om de drie maanden  terecht op een van de bloedinzamelingen van het Rode Kruis Vlaanderen in Herne en Bever. Daarbij zijn nieuwe donoren uiteraard ook steeds bijzonder welkom. Vooral donoren met een negatieve bloedgroep zijn fel gegeerd en zeker die met de bloedgroep O-. Alle personen tussen de 18 en de 65 jaar, die in goede gezondheid verkeren, komen overigens in aanmerking voor een bloedafname.

Reeds jaren ontvangen de plaatselijke afdelingen van Bever, Herfelingen-Heikruis en Herne elke drie maanden hun trouwe bloedgevers. Om reden de voorwaarden voor het mogen bloed geven bijzonder streng zijn naar de donoren toe en dit zowel in het belang van de donoren zelf als van de patiënten die het bloed ontvangen is het in de schoot van de afdelingen dan ook voortdurend uitkijken en promotie voeren om het aantal donoren op peil te houden en zelfs uit te breiden.
Slechts een klein prikje
Bloed geven neemt doorgaans slechts een uurtje in beslag. Na de administratieve aanmelding en het gesprek met de geneesheer is het dan zover. Een klein prikje in de arm volstaat om het bloed uit de aders te laten lopen en op te vangen.  Na een korte rustpauze kan er dan nog nagepraat worden bij een drankje en een hapje om zo terug op krachten te komen. Als blijk van erkentelijkheid ontvangt iedere donor dan ook nog steevast een kleine attentie of wordt hij verwend met een heerlijk toetje.
De drie afdelingen bestaan uit echte vriendenkringen die zich alle drie voluit inzetten voor het behalen van een zo groot mogelijk aantal bloedafnames. Bloedgeven is doorgaans ook een familiezaak waarbij de kinderen het voorbeeld van hun ouders trouw opvolgen. En ook de vrienden- en de kennissenkring zijn bij de meeste overtuigde bloedgevers een ideale visvijver om nieuwe donoren aan te trekken.
De eerstkomende inzamelingen van de drie streekafdelingen komen er alleszins opnieuw spoedig aan. In Herne Centrum gaat de eerstkomende bloedafname door op donderdag 19 oktober tussen 18 en 21u in het gebouwencomplex van de GO! basisschool Markevallei met ingang langs de Grotestraat. De afdeling Bever, procentueel gezien ten opzichte van het aantal inwoners nagenoeg de grootste in Vlaanderen, ontvangt haar bloedgevers vervolgens op woensdag 7 november tussen 16 en 21u in de parochiezaal in Poreel. De afdeling Herfelingen-Heikruis ten slotte ziet haar bloedgevers tegemoet op vrijdag 22 december tussen 17u30 en 21u30 in het Bavocentrum in Herfelingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief