BEVER/REGIO – Extra bloedinzameling wegens te lage bloedvoorraad bij Het Rode Kruis

C21

BEVER/REGIO – Extra bloedinzameling wegens te lage bloedvoorraad bij Het Rode Kruis

Bloedinzameling_dec_22017
BEVER/REGIO – Extra bloedinzameling wegens te lage bloedvoorraad bij Het Rode Kruis
 

Op uitdrukkelijke vraag van Het Rode Kruis organiseren de Bloedgevers van Bever dit jaar nog een extra bloedinzameling. Die vindt plaats op vrijdag 29 december van 17 tot 20 uur in de parochiezaal in Poreel 9. De bijkomende bloedafname richt zich vooral tot personen die alsnog nooit bloed hebben gegeven alsook tot donoren die al een tijdje geen bloed meer hebben gegeven. De Warmste Week en Music for Life zijn dan wel al achter de rug maar ook een bloedgift als blijk van solidariteit betekent minstens evenveel als een flinke geldelijke bijdrage aan die nobele acties. 

“De bloedvoorraad blijkt momenteel niet al te hoog te liggen”, zegt voorzitter Philippe Allert. “En bovendien hebben wij dit jaar nog te maken met een verlengd weekend met Kerstmis en Nieuwjaar. Dit zorgt voor een dip in de voorraad van bloed en daarbovenop een probleem voor de productie van bloedplaatjes. Vandaar dan ook de oproep van Het Rode Kruis”.
Intense campagne
Zeker bij de bloeiende vereniging van Bloedgevers in Bever viel de vraag van het Rode Kruis niet in dovemansoren. De vereniging is zo dan ook gestart met het voeren van een intense campagne met onder meer panelen en flyers om alsnog een maximum aantal mensen, ook uit de wijde omgeving,  aan te zetten tot het komen geven van bloed. “Die extra bloedinzameling vormt voor ons een heuse uitdaging. Onze trouwe bloedgevers komen immers niet in aanmerking omdat zij reeds langs zijn geweest op 7 november laatstleden. Er dienen minstens 60 dagen te zijn tussen twee giften en daarenboven mogen zij maar maximaal 4 keer per jaar bloed geven. Wij zijn dus nu vooral op zoek naar nieuwe donoren of naar donoren die door omstandigheden al een tijdje geen bloed meer gegeven hebben en de draad terug willen oppikken”, dus nog de voorzitter.
Erkentelijkheid
Ook staat als een paal boven water dat ook deze keer de bloedgevers door de dynamische bestuursploeg niet alleen met open armen maar vooral ook met de nodige erkentelijkheid zullen ontvangen worden. Bij iedere bloedinzameling maken de Beverse bloedgevers er immers een erezaak van de donoren in de beste omstandigheden te ontvangen. Pannenkoeken, wafels en nog veel andere smakelijke hapjes, dorstlessende en versterkende drankjes evenals een bijzonder vriendelijk onthaal behoren steevast tot de vaste geplogenheden om de donoren telkenmale een welgemeend dank-u-wel te zeggen voor hun solidariteit.
Het hoeft dan ook geen verwondering dat door de aanhoudende actie van de bestuursploeg van voorzitter Philippe Allert Bever met zijn amper 2.000 inwoners bij iedere bloedinzameling om en bij de 250 donoren mag ontvangen en zich zo procentueel tot de betere, zo niet de beste, gemeente(n) in Vlaanderen mag rekenen. Overigens zakken ook vele bloedgevers uit de naburige gemeenten telkenmale af naar Bever omdat “bloed geven daar toch zo leutig is”.
Wie geneigd is dit alles eens bij te wonen en ook voor het einde van het jaar nog effectief een daad van solidariteit wil stellen is dan ook zeker van de partij op de extra bloedinzameling in Bever.        
Voor meer professionele info van Het Rode Kruis kunnen belangstellenden steeds terecht bij de dienst perszaken@rodekruis.be en in het algemeen bij voorzitter Philippe Allert (0476/45 20 68).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2017
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief