BEVER – Waalse wielerbelofte Lionel Taminiaux behaalt tweede zege in vier dagen

BEVER – Waalse wielerbelofte Lionel Taminiaux behaalt tweede zege in vier dagen

Koers_de_pedaal_2018__1_
- © Deschuyffeleer
 
Koers_de_pedaal_2018__2_
- © Deschuyffeleer
 
Koers_de_pedaal_2018__3_
- © Deschuyffeleer
 
Koers_de_pedaal_2018__4_
- © Deschuyffeleer
 
Koers_de_pedaal_2018__5_
- © Deschuyffeleer
 
Koers_de_pedaal_2018__6_
- © Deschuyffeleer
 

De jaarlijkse wielerwedstrijd van de club De Pedaal Bever voor elite zonder contract en beloften is gewonnen door de Waalse belofte Lionel Taminiaux. In een spurt met zes toonde de man uit Jodoigne zich de snelste en dit voor Michaël Cools (St-Laureins) en Lotto-Soudal belofte Aaron Van Poucke (Adegem). Een selecte kopgroep van 16 renners goot de wedstrijd in een beslissende plooi in de 6de van de 11 af te leggen ronden. De wedstrijd werd gereden aan een gemiddelde snelheid van 43,950 km/u.

In haar, volgens de geruchten, laatste wedstrijd kreeg de organiserende wielerclub opnieuw een bijzonder internationaal getint en sterk deelnemersveld aan de startlijn. Zo is Bever nu ook onder meer gekend in de USA, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Albanië. In totaal namen 121 renners deel aan de wedstrijd. Ook Stijn De Bock, de Belgische kampioen bij de elite zonder contract, was van de partij doch hem werd maar bitter weinig bewegingsvrijheid gegund.
Een aanvalsdriftige Julien Van De Brande  
Eliterenner Julien Van Den Brande (Ninove) had er duidelijk zin in om van de koers een harde wedstrijd te maken. De warmte leek daarbij zijn bondgenoot. Reeds in de 1ste ronde roffelde hij de aanvalstrom en hij zou dit overigens de ganse wedstrijd door blijven doen. De beslissende ontsnapping kwam er aan in de 6de ronde toen 16 renners aan de haal gingen en definitief buiten schot van het peloton wisten te blijven. Dat elitegroepje, waarbij ook de Belgische kampioen en opnieuw ook Julien Van Den Brande, wist zijn voorsprong stelselmatig op te drijven tot om en bij de 2 minuten aan de aankomst. Naar het einde van de wedstrijd toe poogde Stijn De Bock als een waardig kampioen zijn medevluchters herhaalde keren te verschalken doch hem werd geen meter vrijheid gegund.
Het was uiteindelijk eens te meer Julien Van De Brande, weer hij, die dan toch afscheiding wist te brengen in de kopgroep met een ultieme uitval. Hij werd echter eerst bijgebeend door Michaël Cools en een aandachtige Aaron Van Poucke. Ook het trio Lionel Taminiaux, Lennert Teugels en de Amerikaan Ward Tanner, de winnaar van de wedstrijd vorig jaar in Herne, konden in extremis nog hun wagonnetje aanhaken. De spurt werd van ver ingezet en weer was het Julien Van De Brande die het eerste aanging. Hij werd echter nog geremonteerd door de winnaar Lionel Taminiaux, Michaël Cools en Aaron Van Poucke. De smaakmaker van de wedstrijd diende zich zo tevreden te stellen met een 4de plaats en dit voor Lennert Teugels (5de). De Amerikaan Ward Tanner was einde latijn voor de spurt en liet zich uitzakken op de 6de plaats. Van de rest van de 16 man sterke kopgroep eindigde de Canadees Walsh Edward op de 7de stek. Joeri Stallaert werd 8ste, Glen van Herck 9de en de moegestreden Belgische kampioen Stijn De Bock 10de.
Voor de winnaar Lionel Taminiaux was het meteen zijn tweede zege in vier dagen. Zondag zegevierde hij eveneens al in de Ledegem Classic, een belangrijke ééndaagse nationale interclubwedstrijd.
Bestuur hoopt op verjonging
En nu maar hopen dat het bestuur van De Pedaal Bever alsnog de nodige sterkte en verjonging vindt om toekomend jaar opnieuw haar wedstrijd te kunnen organiseren. Onder meer Jean Liénart, Camille Cools en Marie-Elise Vanderkelen zijn er de mensen niet naar om zo maar bij te pakken te blijven zitten. De wedstrijd in Bever genoot door de jaren heen van een bijzonder goede reputatie en groeide mettertijd uit tot een heuse midweek-‘klassieker’ binnen de dorpskoersen. Het zou jammer zijn mocht zo’n een propogandawedstrijd van de kalender verdwijnen.                       
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018

archief