BEVER – Iedereen stapt moedig mee voor de 10.000 stappen-clash

BEVER – Iedereen stapt moedig mee voor de 10.000 stappen-clash

Dia1a
BEVER – Iedereen stapt moedig mee voor de 10.000 stappen-clash - Flyer
 

In het kader van de nieuwe 10.000 stappen-clash wil Bever zich opnieuw laten gelden. Het gemeentebestuur in samenwerking met de sportraad pakt dan ook de komende weken uit met een reeks wandelingen die de inwoners ook deze keer moeten aanzetten tot meer gezond bewegen. Bij de vorige editie, twee jaar terug, wist Bever zich alvast te laten kronen tot de actiefste gemeente van Vlaanderen. En daar wil het gemeentebestuur het nu ook niet bij laten.

Dapper starten
De maand mei wordt op de Dag van de Arbeid al fors ingestapt met een milieuwandeling en een kinderzoektocht. Die dinsdag 1 mei trekt de milieuwandeling van 8 km door de gemeente waarbij de thema’s ‘Weg met het afval – Zwerfvuilactie’ en ‘Ecotuinen’ elkaars pad doorkruisen. Tijdens die groepswandeling wordt dan ook samen gestapt voor een proper ‘Bever’. Er wordt vertrokken aan de sporthal Ter Plasbeek om 14u. Dezelfde dag wordt eveneens uitgepakt met een kinderzoektocht voor (groot)ouder-kind van 3 tot 12 jaar. De afstand bedraagt 4 km. Die wandeling leidt de deelnemers naar de betoverende sprookjeswereld van Bever. Zij worden in het bezit gesteld van een kaart met verschillende stopplaatsen en zoekopdrachten. Er kan vrij vertrokken worden tussen 14 en 15u eveneens aan de sporthal.
Nog wat oefenen
Van de brugdag van 11 mei wordt gretig gebruik gemaakt om een derde en een vierde wandeling, beide weliswaar ietwat speciaal, op het getouw te zetten. De lente-fakkeltocht van 9 km leidt de wandelaars dan aan de hand van een kaart doorheen de mooie velden en steegjes van het Makrallendorp met als uiteindelijke beloning een lekkere afsluiter. Ook bij deze wandeling kan vrij vertrokken worden tussen 20 en 21u aan de sporthal. Met de night geocache-wandeling van 4 km in het landelijke Bever dan weer wordt ook gedacht aan de avontuurlijk aangelegde inwoners. De deelnemers dienen daarbij aan de hand van coördinaten en met een folder de route te vinden en de schat te zoeken. Ook hier vrij vertrek tussen 20 en 21u aan de sporthal.
En nu zelf op stap
“Wie de stap-kriebel door al dat gedoe mettertijd te pakken krijgt en zich alsmaar fitter en fitter begint te voelen kan dan nog eens vrijblijvend in de periode van 1 tot 31 mei de stapschoenen aantrekken voor een fikse wandeling van 8 km. Er kan zo dan meegedongen worden naar een prachtige prijs door het maken van een mooie sportieve foto tijdens de wandeling en die dan te posten op de facebookpagina van de sportraad”, geeft sportambtenaar Nancy Duyms nog graag mee. “Meer info en de route kunnen alvast bekomen worden bij de gemeentelijke sportdienst”.
Meer info via nancy.duyms@bever-bievene.be (054/51.70.82 – 054/58.89.25) of op www.bever-bievene.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018

archief