HERNE – Verbeterde Stefan Vanaudenhove al dan niet het werelduurrecord éénwieleren?

HERNE – Verbeterde Stefan Vanaudenhove al dan niet het werelduurrecord éénwieleren?

Stefaan_monza
HERNE – Verbeterde Stefan Vanaudenhove al dan niet het werelduurrecord éénwieleren? - Foto ingezonden
 
Sportprijzen_2017-2018_uitreiking__114_
Stefan Vanaudenhove in gesprek met met VRT-journalist Luc Desmet tijdens de 'Uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen 2017' - © Deschuyffeleer
 

Goed nieuws voor wie niet genoeg krijgt van de straffe en bijzondere verhalen uit het programma  ‘Vandaag over een jaar’ met Cath Luyten op Eén, dat vanavond zijn eerste seizoen afsluit. Vanaf 21.30 uur zijn er op VRT NU twee extra afleveringen te zien. Er komt ook een tweede seizoen. In de extra afleveringen komt ook het verhaal van de Hernse sportfanaat en VRT-medewerker Stefan Vanaudenhove aan bod. Jammer genoeg haalde zijn uitdaging het programma net niet. Wie benieuwd is naar zijn prestatie krijgt daar vanaf deze avond nu toch nog de gelegenheid toe. Het wordt dan ook benieuwd uitkijken.

Een bijzondere sportieve uitdaging
Stefan Vanaudenhove is met zichzelf al verschillende sportieve uitdagingen aangegaan. Een marathon, een Iron Man, het Kanaal overzwemmen… Het kan niet gek genoeg zijn. Of toch? Want toen Stefan eerder op de Mont Ventoux plots een man op een éénwieler zag fietsen dacht hij meteen dat hij dat ook wilde en zou kunnen. En meer zelfs. Hij ging voor een aanval op het werelduurrecord. Dat de houder van het recordhouder half zo oud was als hij hield hem niet tegen.
Stefan doet zijn verhaal: “Plots kreeg ik het idee om het werelduurrecord éénwieleren aan te vallen. Dat was toch al enkele jaren terug. Het stond toen op naam van een Nieuw-Zeelander met 29,9 km/u. Ik trainde verschillende maanden toen ik het bericht kreeg dat het record verbeterd werd door de Duitser Christoph Hartmann, die het op 32,2 km/u had gebracht. En toen werd het echt een uitdaging om dat record te verbeteren”.
Het uur van de waarheid
Na uiteindelijk twee jaar keihard trainen sloeg het uur van de waarheid dan toch op 8 november vorig jaar op het autocircuit in Monza. “In de voorbereiding was het bijzonder moeilijk om te leren rijden met versnellingen”, vertrouwt Stefan ons alvast toe. “Ook de concentratie hoog houden om vallen te vermijden was zeer belastend. “Het F1-parcours van Monza leek me de beste locatie. Het is een vlak parcours met haast geen of alleszins weinig wind. Bovendien is het beschut met bomen. Voor mij was het belangrijk om zo weinig mogelijk wind op te vangen daar ik helemaal rechtop zit op de fiets”.
Het wereldrecord wist Stefan jammer genoeg niet te breken. Wel vestigde hij een nieuw Belgisch record met 27,0 km/u. Het werd bevestigd door de stichting Eénwieleren Nederland, die een officiële lijst bijhoudt van de Nederlandse en de Belgische éénwielerrecords. “Toch ben ik bijzonder trots op mijn prestatie”, besluit de nieuwe Belgische recordhouder met toch wel enige ontgoocheling dat hij het programma niet haalde in zijn stem. “Om een idee te geven, het Nederlands record staat op 25,9 km/u”.
Ten voordele van ‘To Walk Again’
In de aanloop naar en tijdens zijn prestatie werd de dappere Stefan bijgestaan door een team met Marc Herremans, de peter van het project, physical coach Jeroen Dingemans, mental coach Jordy Ferwerda (ECO-typing), sportdiëtiste Chris Wauters alsook door Tim Plasman en Elke Boulangier van Rijwielen Fides in Bever als technische ploeg.
Stefan zette zijn prestatie ook neer ten voordele van het project ‘To Walk Again’ met als bezieler de gewezen triatleet Marc Herremans.     
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 16 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019
Godelieve Deschuyffeleer | 05 dec 2018

archief