HERNE/BEVER/PEPINGEN – ‘Art meets Wine’ in galerij Art Valley

C21

HERNE/BEVER/PEPINGEN – ‘Art meets Wine’ in galerij Art Valley

1
HERNE/BEVER/PEPINGEN – ‘Art meets Wine’ in galerij Art Valley - Flyer
 

Op zondag 10 juni van 11 tot 18u zijn liefhebbers van zowel kunst als wijn bijzonder welkom in Art Valley, het pittoresk gelegen kunstbeeldencentrum in open lucht in Sint-Pieters-Kapelle. Dan slaan daar Art Valley en JEJOwines uit Heikruis de handen in elkaar voor ‘Art meets Wine’, een samenspel tussen kunst en wijn met verrassende kunstwerken en daarbij horende heerlijke wijnen.

Kunstencentrum in open lucht
In enkele jaren tijd heeft Art Valley onder de impuls van Joëlle Van Oers en Johan Laurent zich weten te ontpoppen tot een heus kunstencentrum. Met de unieke ligging, met de sfeervolle organisaties en met het nooit aflatend enthousiasme van de eigenaars als toemaatjes kregen kunstenaars in verschillende domeinen er de afgelopen jaren de gelegenheid hun werken aan een breed publiek voor te stellen. En dat concept wordt ook nu nog aangehouden zij het dan wel in een aangepaste formule. Zo zijn de tentoongestelde werken thans gedurende een vrij ruime periode voor het publiek toegankelijk.
Het aspect ‘wijnen’ is dan weer een kolfje naar de hand van het wijnhuis JEJOwines uit Heikruis. Met hun passie voor wijnen en liefde voor gastronomie schoolden de eigenaars Christophe en Heidi zich mettertijd om van off set drukker en tuinarchitecte tot respectievelijk sommelier en kok. Zij zijn tevens de bezielers van het concept ‘Wijn op het Plein’ waarbij in de vakantiemaanden het dorpsplein van Heikruis enkele keren herschapen wordt in een typisch dorpsplein in de Franse Provence met alles daarop en daaraan en met uiteraard dan ook een hoog ginguette-gehalte.
Mobiele wijnbar
Thans staan een  aanzienlijk aantal kunstbeelden in de tuinen van de galerij tentoongesteld. Met de komst van de mobiele wijnbar van JEJOwines voor ‘Art meets Wine’ krijgen de bezoekers de gelegenheid zowel kunst als wijn te ontdekken, te proeven en te genieten. Hierbij stelt JEJOwines een specifieke selectie van wijnen voor afgestemd op de kunstwerken in de beeldentuin. “Een speels werk kan perfect gecombineerd worden met een speelse wijn. Net als een strak smakenpalet bestaat er ook strakke kunst. Wij serveren alleszins een aantal verrassende combinaties. Bezoekers onderdompelen in al dat moois en hen de symbiose van hun smaak en hun zicht laten beleven, daar is het ons om te doen”, luidt het dan ook bij de organisatoren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief