BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor

C21

BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor

Lijst_gr_verkiezingen_2
BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor - © Deschuyffeleer
 
Lijst_gr_verkiezingen_1
BEVER – Open voor de Mens stelt zijn kandidaten voor 14 oktober voor - © Deschuyffeleer
 

Na afloop van zijn vierde en meteen laatste dialoogavond met de inwoners stelde Open voor de Mens de kandidaten voor waarmee de ploeg naar de komende gemeenteraadsverkiezingen trekt. Zij  houdt het hoofdzakelijk bij zijn vertrouwde sterkhouders, die het de huidige CD&V-bestuursploeg de aflopende legislatuur niet gemakkelijk maakte. Nieuwkomers zijn Phéline Weverbergh (18)  en David Robert(42).

Lijsttrekker blijft fractieleider in de gemeenteraad Henk Verhofstadt. Verdere vertrouwde kandidaten op de lijst zijn de huidige gemeenteraadsleden Marie-Elise Vanderkelen (2), Sabine Vermassen (4), Werner Godfroid (5) en lijstduwer Ghislain Vandercapellen (11) evenals de OCMW-raadsleden Yvo Reygaerts (3), Sophie Peremans (6), Rudi Geuens (7) en Cathy Van Damme (8).
Twee nieuwkomers
Met de bijzonder enthousiaste Phéline Weverbergh (9) uit Akrenbos mikt Open voor de Mens op de jeugd. Zij studeert dezer dagen af in de 3de graad boekhouden-informatica en wil vervolgens haar studies verderzetten in accountancy-fiscaliteit. Voor haar is de jeugd de toekomst van Bever en daar wil zij duidelijk voor opkomen: “Als jongste telg in de fractie wil ik ook meedenken aan onder meer duurzaamheid, communicatie, sport, cultuur en natuur. En dit met het oog op innovatie en zonder onnuttige uitgaven”, klinkt het. Zij treedt dan ook in de voetsporen van haar overgrootvader en haar oom die beiden ook al in het verleden aan politiek deden.
David Robert (10) dan weer woont op de Plaats en is in het bezit van een diploma in internationale handel. Hij is thans directeur van een parastatale instelling in de schoot van het Brussels hoofdstedelijk gewest. Hij wil maken “dat iedereen zich in de mooie gemeente die Bever is goed in zijn of haar vel voelt ongeacht de taal, de cultuur of het sociaal niveau. Bever moet Bever blijven, atypisch en dynamisch. Wij moeten investeren in een betere politiek, globaal, een betere dienstverlening aanbieden en de bevolking en de verenigingen een betere ondersteuning aanreiken”.
Een open en transparant beleid
Met zijn kandidaten wil Open voor de Mens staan voor een open en transparant beleid. “Open en transparant wil zeggen dat iedereen inbreng mag hebben en dat een genomen besluit helder en duidelijk beargumenteerd wordt”, luidt het in zijn verkiezingsprogramma. “Daarbij wil Open voor de Mens een proactief en duurzaam beleid voeren. Proactief betekent dat Open voor de Mens vooruitkijkt, toekomstgericht dus. Een reactief beleid treedt alleen maar op nadat zich een probleem heeft voorgedaan. Met duurzaam bedoelen wij dat de generaties na ons niet belast mogen worden met beslissingen van nu maar juist kansen krijgen om op hun beurt in een leefbare samenleving te mogen wonen”.

De eerstkomende dagen verspreidt Open voor de Mens huis-aan-huis een aantrekkelijk ogende informatiebrochure waarin onder meer ook zijn kandidaten uitvoerig worden voorgesteld. 

Sophie Peremans was, bij het maken van de groepsfoto, afwezig wegens ziekte.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief