BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez

C21

BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez

Affiche_2018
BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez - Affiche
 
Belleperrez
BEVER – Kermis Akrenbos verwelkomt topzangeres Belle Perez - Affiche
 

Tijdens het weekend van 30 juni en 1 juli organiseren de Sint-Elooisvrienden de inmiddels al 44ste editie van hun tweedaagse kermis in een feesttent in het gehucht Akrenbos. Mettertijd afstevenen op de 50ste editie lijkt wel een makkie zeker en met zo’n enthousiaste ploeg als die rond voorzitter Stéphane Leybaert  moet dat zeker lukken.

Zoals de vorige jaren wordt er op zaterdag gestart met een Mega-Party met dj Sound Busters waarbij het de bedoeling is alle studenten de kans te bieden hun examenstress goed van zich te kunnen afschudden in een veilige omgeving.
Darts- en kubbtornooi
Op zondagnamiddag staat nu al voor de derde keer een dartstornooi op het programma. Dat smaakmakend tornooi wordt langzamerhand een vaste waarde op kermis Akrenbos. “We voorzien genoeg borden, zodat minstens 24 koppels kunnen deelnemen aan het BK, dat staat voor Bevers Kampioenschap”, geeft de voorzitter gretig aan. “Maar geen nood, ook voor de gelegenheidswerpers die eens willen testen of ook zij wel eens raak kunnen gooien, houden we een paar borden vrij die dag. Iedereen is dus zeker welkom”.
Daarnaast is er voor de eerste keer een Kubb tornooi. Voor velen nog onbekend, maar juist daarom een goede reden om af te zakken naar Akrenbos om dit te ontdekken, zo blijkt. Twee ploegen van 2 à 4 personen moeten houten paaltjes van de tegenstander zien omver te gooien om uiteindelijk als eerste de koning ten val te brengen. Het is een leuk spel dat iedereen aankan. Er zijn al héél wat inschrijvingen en het blijkt dan ook flink in de smaak te vallen.
Een bijzonder sociaal gebeuren
Het kermisgebeuren in het gehucht blijft door de jaren heen een succesverhaal en meteen ook ieder jaar opnieuw een bijzonder sociaal gebeuren. Stéphane Leybaert: “Akrenbos is nu éénmaal een gehucht van Bever waar iedereen nog iedereen kent. Hier is het dan ook nog echt kermis. Vooral voor de jeugd is het belangrijk dat het kermisgebeuren blijft doorgaan. Juist na de examenperiode gaan de jongeren maar al te graag eens flink uit de bol. Onze kermis maakt het overbodig daarvoor met de auto naar een verre dancing te moeten trekken, maar biedt juist een ideale gelegenheid om kort bij huis veilig en te voet of met de fiets naar de feesttent af te zakken”.
Gevarieerd programma         
De Mega-Party met dj Stef start zaterdag om 21u. De toegang is dan 5 euro. De tweede kermisdag op zondag wordt om 13u30 ingezet met het kubb- en met het dartstornooi. Inschrijven kan overigens nog steeds.
Zondagavond vanaf 19u30 zijn er ten slotte de klassieke afsluitende TD met dj Stefaan van Vlaanderen evenals een optreden van Belle Perez, die in deze zomerse periode allicht de aanwezigen in een heuse Spaanse sfeer zal willen onderdompelen. De inkom is dan gratis.
Beide dagen worden de prijzen van de consumpties alleszins ook bijzonder democratisch gehouden.
Meer informatie is te vinden op de Facebook pagina van De Sint-Elooisvrienden en kan ook bekomen worden bij voorzitter Stéphane Leybaert (0479/79.09.73).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief