BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten

C21

BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten

Dorpsfeesten_1
BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten - © Deschuyffeleer
 
Affiche_dorpsfeesten_2018
BEVER maakt zich opnieuw gretig op voor zijn Dorpsfeesten - Affiche
 

In samenwerking met het gemeentebestuur zetten 22 verenigingen en raden* ook dit jaar weer gezamenlijk en bijzonder enthousiast hun schouders onder de Dorpsfeesten in het centrum. Die zijn inmiddels toe aan hun 21ste uitgave en gaan door op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus. Door de vlotte samenwerking vormen die feesten overigens telkens opnieuw het hoogtepunt in het plaatselijk verenigingsleven. Op een paar nieuwigheden na blijft het programma met zijn waaier aan activiteiten en onder het motto ‘voor elk wat wils’ ook deze keer het klassiek succesrijk stramien trouw. Het is het ‘feestcomité’ dat ervoor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid.

 
Nieuwe inwoners
 
Het gemeentebestuur maakt van de Dorpsfeesten ook graag gebruik om zondagvoormiddag de nieuwe inwoners welkom te heten. Zo wordt hen onmiddellijk de kans geboden zich vlot te integreren in het plaatselijk sociaal leven. Na de officiële ontvangst in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent worden de nieuwkomers door het gemeentebestuur op sleeptouw genomen naar het petanqueplein. Daar waar de aperitiefspelen hun beslag krijgen, is het meteen een geschikte gelegenheid voor de nieuwkomers om te klinken op hun nieuwe thuishaven.
 
De festiviteiten worden zoals gebruikelijk vrijdagavond steevast door de Chiro-jeugd op gang getrokken met Bubble Beats, een spetterende schuimfuif met dj Peter. Ook de overige avonden is het overigens nog fuiven geblazen. Zo is er op  zaterdag ook nog een optreden van de rock-coverband DUK en wordt op zondagavond de Heart & Soul Band verwacht.
 
Zaterdag bijt de inmiddels 10de editie van het Bevers wielercriterium de spits af. Het criterium is een organisatie van wielerclub Den Bidon. Het is toegankelijk voor iedereen met een link naar Bever en wordt verreden over 15 ronden van 2,9 km. De wedstrijd start om 16 u op de Plaats om zo via Kerkhove, Burght en Eekhout terug de aankomst te bereiken. Er wordt gereden in ploegverband van 4 mannen en/of vrouwen. In de rush naar de bronzen, de zilveren en de gouden bidon is de ludieke noot nooit ver weg. Naast de gebruikelijke individuele prijzen wacht het winnend team van het ploegenklassement ook nog de wisselbeker die thans in handen is van ‘de Roevekes’.
 
Zondag is topdag
 
Ook het culinaire speelt een heel belangrijke rol bij de invulling van de Dorpsfeesten. Zo staat er een indrukwekkende kookploeg paraat om de hongerigen te spijzen. De mosselen, de barbecue, de côte à l’os en de pizza’s zijn dan ook onmiskenbaar een doorslaggevend element voor het kwaliteitslabel dat de jaarlijkse feesten genieten.
 
Op zondag, de hoogdag van de festiviteiten, omvat het programma om en bij de 20 onderdelen. Al om 8 u vertrekken de mountainbikers in een organisatie van fietsclub Klimax voor hun tochten van 35 of 50 km met als blikvanger uiteraard de traditionele doch telkenmale unieke doortocht door de steengroeven van Lessen. Ook in familieverband kan er gefietst worden. Die familietocht tekent zich uit over een rustig parcours van 30 km.
 
Het zondagprogramma is er ook ééntje waarbij zowel jong als minderjong zijn gading vindt. Zo is er naast de tentoonstelling van De Fotoclub in Ak’Cent en de opendeur bij het kinderdagverblijf ’T Sterretje ook nog de rommelmarkt. De jongeren dan weer kunnen genieten van een 48 m lang hindernissenparcours, van een blotevoetenpad, van ballondarts en nog veel meer. In de namiddag zijn het dan de jongens en de meisjes van de dansclubs Just2dance en Camargo evenals de fanfare van buurgemeente Sint-Pieters-Kapelle die de aanwezigen trakteren op muziek, dans en spektakel.
 
Omstreeks 17u30 zijn het de Makrallen en reuzin Tinneke Delval die de show stelen. Uit de handen van de vertegenwoordiger van ‘Reuzen in Vlaanderen’ mag Tinneke dan het label ontvangen van ‘Bever, reusvriendelijke gemeente’.
 
Kiekenpotenworp
 
Om 21u30 zijn het dan terug Werner Godfroid en zijn Makrallen die als afsluiter van de feesten en met veel vertoon vanop veilige hoogte 100 kiekenpoten te grabbel gooien in het publiek. De hoofdprijs, de gouden kiekenpoot, wordt geschonken door de frituur Den Heksenketel. De tweede en derde prijs zijn cadeaubonnen geschonken door respectievelijk Café Klein Bever en superette Prima Bina.
 
In een notendop
 
Vrijdag 17 augustus
21u      Chiro-jeugd met Bubble Beats, schuimfuif met dj Peter.
 
Zaterdag 18 augustus
16u      10de Bevers Criterium
18u      Mosselen, BBQ, Côte à l’os (tot 22u)
22u      Optreden coverband DUK met aansluitend fuif 
 
Zondag 19 augustus 
08u      Familiefietstocht op de weg (30 km)
            MTB : 35 of 50 km met ‘Doortocht Steengroeve Lessen’
8u30    Aperitiefspelen op gemeentelijk petanqueplein
9u        Rommelmarkt (tot 15u)
10u      48 m hindernissenparcours Army-Run
10u30 Onthaal nieuwe inwoners 
11u     Cocktailbar
12u     Mosselen, BBQ, Côte à l’os (tot 15u)
12u30 Optreden koninklijke fanfare Sint-Pieters-Herleving
13u30 Kinderworkshop met knutselactiviteit aan frituur Den Heksenketel (tot 18u)
14u      ’t Sterretje met opendeurdag (tot 18u)
           Fotostudio
           Blotevoetenpad en ballondarts
17u     Optreden Just2Dance en Camargo
17u30 Pizzafestijn  
18u     Overhandiging label ‘Reuzenvriendelijke gemeente’
19u     Optreden Heart & Soul Band
21u30 Gouden Kiekenpotenworp en gratis fuif
 
* Deelnemende verenigingen en raden
 
Ak'Cent - Dorien Cochez
Bloedgevers - Philippe Allert
Buurtcomité Romont/Torrezele - Thierry Deschuyteneer
Camargo  - Peggy Reygaerts
Chiro - Thibaut Lequeux
Cultuurraad -  Marie-Jeanne Deschuyteneer
De Makrallen  - Werner Godfroid
Den Bidon - Manuel De Boeck
Fotoclub - Marc Van Eylen
Gezinsbond - Kimberly Batselier
Jeugdraad - Joffrey Pensis
Just2dance - Melanie Denayer
KIK - Martien Frisch
Klimax - Max Desmecht
KVLV Akrenbos - Karin Pletinckx
KVLV Bever - Dorinda Letouche
Petanquevrienden - Willy Ransbotyn
Schraboebelkes - Christian Peeremans
Sportraad - Annemie Wielant
St-Elooisvrienden  - Stephane Leybaert
t Sterretje - Isabelle Vanderputten
Vrienden van de Molen - Danny Moonens
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jul 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief