HERNE/BEVER – Basisexpo De Groote Oorlog in het klein in de bib

C21

HERNE/BEVER – Basisexpo De Groote Oorlog in het klein in de bib

Expo_de_groote_oorlog
HERNE/BEVER – Basisexpo De Groote Oorlog in het klein in de bib - © Deschuyffeleer
 

Gans de maand november tijdens de openingsuren kan in de openbare bibliotheek Petrus Naghel in Herne de tentoonstelling 'De Groote Oorlog in het klein' bezocht worden. Die tentoonstelling wordt er opgezet door de erfgoedcel Pajottenland-Zennevallei die daartoe een basisopstelling ontwikkelde waarin de belangrijkste data en gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog worden uitgezet.

Aan de hand van de tentoonstelling krijgen de bezoekers antwoord op een aantal vragen. Kwam dit conflict zomaar uit de lucht gevallen? Wanneer bereikte de oorlog België? Op welke manier verdween Rusland uit de gevechten? Op welk moment werd voor de eerste keer gas als wapen gebruikt? Hoe liep de strijd uiteindelijk ten einde? …
 
Zeker in deze periode waarin de 100ste verjaardag van de Wapenstilstand wordt herdacht loont een bezoek aan deze basisexpo de moeite. Ook voor schoolkinderen betekent een bezoek aan de tentoonstelling beslist een uitgelezen kans voor een leerrijke kennisopname over die toch wel bijzonder droevige historische periode.
 
De bib (02/397.11.70) is toegankelijk op dinsdag (14u-17u), op woensdag (14u-19u), op vrijdag (15u30-19u) en op zaterdag (10u-12u). 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief