BEVER – Senioren worden een ganse week in de kijker gesteld

C21

BEVER – Senioren worden een ganse week in de kijker gesteld

Seniorenweek_2018
BEVER – Senioren worden een ganse week in de kijker gesteld - © Deschuyffeleer
 

Tijdens de jaarlijkse seniorenweek, nu de derde week van november, pakken het gemeentebestuur en de seniorenadviesraad uit met een rijkelijk aanbod van allerlei attractieve activiteiten. Doelgroep daarbij zijn alle senioren vanaf de leeftijd van 50 jaar.

Veiligheid
 
Er wordt gestart op maandag 19 november (10u30) in zaal Camargo met in de voormiddag een informatiesessie over diverse aspecten van veiligheid, een lunch (7€) en in de namiddag een leuke verkeersquiz.
 
Dinsdag 20 november staat in de gemeentezaal in Akrenbos rechtover de kerk de voorstelling van de film 'Si on vivait tous ensemble' op het programma. In die film menen vijf goede vrienden in samenwonen een oplossing gevonden te hebben om de problemen van het ouder worden onder ogen te zien. Gratis toegang.
 
'Menschen in den Groote Oorlog' wordt op woensdag 21 november om 16u dan de toneelopvoering (8€ in voorverkoop, 10€ aan de kassa) van Tine Ruysschaert en Bart Cafmeyer in de parochiezaal. Daarbij gaat het “over mensen, eenvoudige zielen, en al die stille tranen, en dat wat ge niet verstaat als het oorlog is”. Aansluitend is er een receptie alsmede de voorstelling van het 'Het Gulden Boek van de Oudstrijders en de Weggevoerden van de gemeente Bever tijdens de Groote Oorlog 1914-1918' van de hand van Georges Sauvage en Werner Godfroid.
 
Pirouette Trio
 
Voor donderdag 22 november is het programma nog in volle voorbereiding. Vrijdag 23 november dan weer staat er een sportnamiddag op het menu in de sportzaal Ter Plasbeek. Dat wordt dan 'Mikke Bollen', een authentiek bollenspel waarbij een platbol wordt gerold naar een staak. Verder zijn er ook nog oude caféspelen. Gratis toegang.
 
Op zaterdag 24 november wordt vooreerst om 15u30 in de lokalen van de basisschool Ak'Cent onder het thema 'Zoete Zonde' een smakelijk en gevarieerd dessertenbuffet opgediend. Om 17u is er vervolgens muzikale animatie door het Pirouette Trio. Dat muzikaal gezelschap brengt niet alleen onsterfelijke melodieën uit opera, operette en musical maar ook tijdloze ballades uit de lichtere muziek in hun originele versie of in een zelfgemaakt Brussels kleedje. Deelname 10€.
 
De week wordt op maandag 26 november om 14u in de gemeentezaal in Akrenbos afgesloten met een infossessie over 'Voorafgaande zorgplanning' door Paul Destrooper van het LevensEinde InformatieForum (LEIF). Aan de hand van voorbeelden en interactie worden de deelnemers daarbij ruim geïnformeerd over hun mogelijkheden om een zorgplanning uit te zetten voor later als ze hun wil niet meer kunnen uitdrukken. Gratis toegang.
 
Zich aanmelden en inschrijven kan nog in principe tot 15 november bij bever.senior@telenet.be (054/58.02.52) of bij debby.versteldt@bever-bievene.be (054/51.70.86). Er kan desnoods ook vervoer geregeld worden. De betalingen dienen te gebeuren op rekening BE19 6528 2078 7612 van de seniorenadviesraad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 26 feb 2024

archief