HERNE/BEVER - Consultatiepunt Covid-19 in Lennik voor doorverwezen patiënten

C21

HERNE/BEVER - Consultatiepunt Covid-19 in Lennik voor doorverwezen patiënten

Baetens_lennik
HERNE/BEVER - Consultatiepunt Covid-19 in Lennik voor doorverwezen patiënten - © Deschuyffeleer
 
Huisartsen_west_pajottenland
HERNE/BEVER - Consultatiepunt Covid-19 in Lennik voor doorverwezen patiënten - © Deschuyffeleer
 

In het kader van de opdrachten van de huisartsenkringen om noodopvang en medische permanentie te garanderen in crisissituaties zal er vanaf dinsdag 24 maart een Consultatiepunt Covid-19 opgericht worden in de sporthal Jo Baetens in Lennik (Algoetstraat 77). Dit is een initiatief van de huisartsenkring Pajottenland en de gemeente Lennik in samenwerking met Dilbeek, Roosdaal, Gooik en Zuid-West Pajottenland (Herne-Galmaarden-Bever).

Dit COVID-19-CONSULTATIEPUNT IS ER ENKEL VOOR PATIENTEN DIE DOOR DE HUISARTS DOORVERWEZEN WERDEN.

Er dient derhalve in eerste instantie steeds vooraf gebeld te worden naar de huisarts. Die zal dan meer info verschaffen en beslissen of de patiënt al dan niet dient te worden doorverwezen naar het Consultatiepunt. Zonder doorverwijzing wordt men er niet onderzocht.

Dankzij het Consultatiepunt Covid-19 kan men potentieel besmette patiënten op éénzelfde locatie zien en blijven de huisartsenpraktijken gevrijwaard van verdere besmetting van patiënten met andere medische klachten. Hier zal men de triage doen tussen thuis in quarantaine uitzieken of doorverwijzing naar het ziekenhuis. Het Consultatiepunt Covid-19 draagt eveneens bij tot het ontlasten van de spoeddiensten. De sporthal Jo Baetens werd hiervoor speciaal uitgerust en beschikt over een ruime parkeergelegenheid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief