REGIO - Ga op zoek naar de schatkist maar je mag er niet aankomen

C21

REGIO - Ga op zoek naar de schatkist maar je mag er niet aankomen

Editie_galmaarden_vlieg_2__kopie_
De zoektocht werd voorgesteld in het centrum van Vollezele. - Foto Marc Colpaert
 
Dit jaar een iets wat andere schattentocht van de Jeugdregio Pajottenland. Ga op zoek nar de schatkist maar je mag er niet aankomen. Wel een foto van nemen en met die informatie naar het gemeentehuis trekken. De charme van deze schattentocht met als thema horen is toch wel een beetje verminderd met dank aan de coronacrisis.
Naar jaarlijkse traditie organiseert de jeugdregio Pajottenland tijdens de zomermaanden een zoektocht doorheen de 6 gemeenten van de regio, om de Schatten van Vlieg te vinden. Wie dus de gemeenten Galmaarden, Gooik, Bever, Herne, Pepingen of Lennik op een andere manier wilt leren ontdekken, moet zeker even de tijd nemen, om de wandelschoenen aan te trekken en er op uit te gaan. De bedoeling is heel simpel. Er werd in elke gemeente een wandeltocht uitgestippeld. De kinderen moeten tijdens de uitgestippelde wandelingen een aantal opdrachten oplossen, om zo de juiste cijfercode te ontdekken en de schatkist eerst te vinden en nadien te kunnen openen. Zo was het de vorige jaren. Nu zijn er nog steeds opdrachten, maar deze zullen steeds coronaproof zijn. Grootste verschil is dat men nog steeds op zoek gaat naar de schatkist, maar als men ze kan vinden deze niet mag aanraken of openen. Je maakt er wel een foto van en met dit bewijs kan je dan in het gemeentehuis een stempel gaan afhalen. 
Dit jaar kunnen ook de allerkleinsten meedoen dankzij de nieuwe Schatjes van Vlieg. Ook zij zoemen mee in het Vlieg-boekje. Het boekje is terug te vinden op de gemeentelijke websites en bij de gemeentediensten tijdens de openingsuren. De intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland en Huis van het Kind Pajottenland verlenen dit jaar eveneens hun medewerking. Zij werkten ook een aantal opdrachten en weetjes uit om de wandelzoektocht nog leuker te maken! Dus ga vanaf volgende maand op zoek in de zes verschillende gemeenten naar de schat.

De bedoeling is en blijft dit jaar nog meer dan anders, blijf niet in uw kot, maar ga op stap in het Pajottenland en geniet er van. Vorig jaar waren er 1300 deelnemers hopelijk dit jaar meer.  Via de gemeentelijke websites kan men het boekje downloaden of stap gewoon het gemeentehuis binnen. De wandeltocht loopt tot eind augustus en men kan er een geschenkje mee winnen.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021

archief