Lekker korte keten zomeren in het PAJOTTENLAND

C21

Lekker korte keten zomeren in het PAJOTTENLAND

Persmoment_zomeren_in_pajottenland_2020_-_2__klaar
Lekker korte keten zomeren in het PAJOTTENLAND - Foto ingezonden
 

Er valt deze zomer onder de impuls van Pajottenland+ weerom flink wat te ontdekken, te proeven, te beleven en te genieten in de streek. De resem activiteiten maakt dat de thuisblijvers door de coronacrisis kunnen terugvallen op heel wat recreatieve initiatieven waarbij ook de streekproducten en de -horeca onder de aandacht worden gebracht. Niet minder dan 40 bedrijven verlenen hun medewerking.

Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+ en burgemeester van Gooik: “Corona doet denken en doen op andere manieren en tempo's dan wij gewoon waren en biedt dan ook een uitstekende gelegenheid om nog meer Pajot te zijn dan voorheen. Thans waarderen we veel meer de eenvoudige dingen in het leven. Wat korter bij ons is ontdekken we veel intenser dan voorheen. En het geeft vertrouwen wanneer we weten dat dagelijkse voeding uit eigen streek komt. Op die omslag willen we met Pajottenland+ dan ook inspelen deze zomer. Er zal meer op maat van fietser en wandelaar worden bewogen. Nooit voorheen hebben we immers zo veel mensen tweewielig en tweevoetig op pad gezien in onze gemeenten. Ons uitgebreid en sterk gevarieerd zomerprogramma met zijn uitgesproken achterliggend landelijk kader van onze dorpen richt zijn pijlen dan ook in het bijzonder op die mensen. De essentie van onze zomeractie bestaat er in duidelijk te maken dat aan fietsen en wandelen alleszins ook lekkere smaakmomenten kunnen gekoppeld worden”.
 
Zomerzoektocht
 
De zomerzoektocht situeert zich deze zomer vooral in het westelijk deel van het Pajottenland. Jos Huwaert, gangmaker van Pajottenland+: “Van juli tot september kan je met de fiets, e-bike, scooter, 2pk of minibus de zoektocht ondernemen. Er is een lus van 43 km en een van 65 km. Je toert bijna volledig op de wegen van het fietsknooppuntennetwerk. Het routeboekje zorgt voor wisselwegen waar scooters en vierwielers niet kunnen of niet mogen rijden. Zo wordt de zomerzoektocht opengesteld voor een breed publiek. Vanzelfsprekend zorgen we, samen met de betrokken ambassadeurs, voor een mooie prijzenpot. Er kan gestart worden aan De Cam in Gooik, café Terlindenhof op de grens van Heikruis met Herfelingen en aan de Smulhoeve in Roosdaal. Alle nuttige verdere informatie is terug te vinden op onze website”.
 
Zomer van de korte keten
 
Naast de leuke zomerzoektocht zet Pajottenland+ ook sterk in op een zomer van de korte keten. “De voorbije twee jaar hebben we ook al heel intens onze medewerking verleend aan de Week van de Korte Keten. Dit jaar doen we dit voor de Zomer van de Korte Keten. Dit past binnen de Vlaamse en Vlaams-Brabantse aanpak om de lokale landbouw en streekproducten te promoten, maar ook om andere ondernemers die met die producten werken in de kijker te zetten. Door de verankering in de regio en de samenwerking met vele plattelandsondernemers hebben we opnieuw een mooi programma kunnen opbouwen”, weet Jos Huwaert in dit verband.
 
Concreet pakt Pajottenland+ zo uit met de actie 'eerstezondagsambassadeurs' met opendeurdagen bij lokale producenten elke eerste zondagnamiddag van de maanden juli, augustus en september. Verder is er ook de actie 'woensdagtochten'. Dat zijn dan vier recreatieve tochten op 8 juli (37 km), 22 juli (40 km), 12 augustus (46 km) en 26 augustus (43 km) met bezoeken aan lokale producenten en horeca. En een aantal horecazaken zet de ganse zomer door lokale producten en dranken extra in de kijker op hun kaart.
 
Verder wordt ook nog werk gemaakt van een streekmarkt 'Proef het Pajottenland', een 'Spaarkaartactie' bij een aantal ondernemers en een actie 'Wandelingen met een lokaal verhaal'.
 
Meer detailinfo op www.pajottenland.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jun 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021

archief