GALMAARDEN - Stap nu uit u kot met de VZW De Mark

C21

GALMAARDEN - Stap nu uit u kot met de VZW De Mark

Colpaert_galmaarden_de_mark_1__kopie_
De VZW De Mark gaat wandelen. - Foto Marc Colpaert
 
De activiteiten van de vzw De Mark zijn sinds half maart op één hand te tellen. Toch blijven ze niet bij de pakken zitten en gaan ze van start in juli met een wekelijkse wandeling.  De VZW De Mark is een vereniging zonder winstoogmerk die zich al sedert 4 november 1988 bezig houdt met natuur- en educatieve reservaten en landschapsbeheer in het zuidelijke deel van de regio Pajottenland (Herne, Bever en Galmaarden). "Wij zijn een vereniging met meer dan 50 vrijwilligers, die als doel heeft het landschaps- en natuurpatrimonium op een maatschappelijk en ecologisch verantwoorde manier te promoten, beschermen en beheren. Daarnaast zetten we ons ook in voor natuureducatieve projecten,  bomenverkoop en boomplantacties, moestuinen met vergeten groenten, en stiltebeleving en innerlijke rust (yoga). We hebben momenteel drie natuurreservaten die we samen met de terreinploeg van Natuurpunt beheren", vertelde voorzitter André Prové.
In de maand juni werd met de vaste medewerkers afgesproken om te gaan wandelen, dit viel zo goed mee dat ze vanaf juli elke week opnieuw de baan op gaan maar nu staan de wandelingen open voor alle mensen.
Dus gaan ze in de maanden Juli en Augustus elke woensdagavond een wandeling maken vertrekkend om 19 uur voor de duur van 1u30 tot 2 uur.
"Ik heb het 'Stap uit uw kot' genoemd en wij hopen dat vele mensen met ons gaan wandelen door onze mooie streek, we starten telkens om 19 uur", aldus de voorzitter. 
Hier volgen alvast de wandelingen die gepland staan voor de maand juli.
1 Juli   Voetbalplein  -Pontembeek te Bever met Joëlle
8 Juli   Baljuwhuis te Galmaarden met Luc
15 Juli  Baljuwhuis te Galmaarden met Marc
22 Juli  Dominicanessenklooster te Herne met Michel
29 Juli Kerk te Herne met Franky en Ines

Meer informatie via: www.vzwdemark.be  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021

archief