BEVER – Dekenaat Lennik stopt de uitbating van de parochiezaal St-Martinus

BEVER – Dekenaat Lennik stopt de uitbating van de parochiezaal St-Martinus

Parochielokaal
BEVER – Dekenaat Lennik stopt de uitbating van de parochiezaal St-Martinus - © Deschuyffeleer
 

In een rondschrijven maakt Herman Marissens,  de voorzitter van de Vereniging Parochiale Werken Gewest Herne vzw, bekend dat de vzw de uitbating van de parochiezaal gelegen Poreel 9 in Bever-centrum wenst stop te zetten.

“De parochiezaal maakte oorspronkelijk deel uit van het klooster dat eigendom was van de orde ‘Filles de Saint-Joseph’. Het gebouw werd bij het vertrek van de zusters overgedragen aan de ‘Association des oeuvres paroissiales du doyenné de Hérinnes’.

Vele jaren was de parochiezaal druk beklant en een vaste afspraakplaats voor heel wat evenementen en was er ook plaats voor feest- en rouwmaaltijden. Dankzij de inzet van een plaatselijk comité dat zowel uitbating, onderhoud als administratie voor zijn rekening nam, kon deze bestemming tot op heden behouden blijven.

De voorbije jaren kwamen er bijkomende verplichtingen in verband met onder meer administratie en brandveiligheid. Het conform maken van de zaal aan alle wettelijke verplichtingen is al een uitdaging op zich. Uitgebreide verfaaiïngswerken zouden vervolgens de zaal een nieuw leven hebben kunnen geven.

Dergelijke plannen vragen ook een forse financiële injectie. Toekomstgericht kijken betekent, naast het oog hebben voor de obligate cijfers in verband met kosten/opbrengsten, ook de rol van een parochiezaal als ontmoetingsplaats waarderen. Het staat buiten kijf dat onze zaal op dat vlak vele jaren een belangrijke rol speelde In de gemaante Bever en menig vereniging heeft dan ook een mooie herinnering aan geslaagde evenemeenten of organisaties in de  plaatselijke parochiezaal.

Het is dan ook fijn dat het gemeentebestuur met een investering in een nieuwe en conforme zaal een mooi alternatief biedt.

Gezien de beperkte financiële middelen van de plaatselijke afdeling en een investerinsplan dat zelfs bij een optimistisch scenario rood kleurt, besliste de raad van beheer van de vzw VPW Dekenaat Lennik om een einde te stellen aan de uitbating van de parochiezaal.

Het onroerende goed zal in een volgende fase openbaar te koop gesteld worden. De opbrengsten van de verkoop zullen door onze VPW ethisch en veilig geïnvesteerd worden. De opbrengsten maaken het ons mogelijk de plaatselijke pastorale initiatieven te blijven ondersteunen.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief