BEVER – Bouwgrond te koop – Een KIK-actie in Kindea

BEVER – Bouwgrond te koop – Een KIK-actie in Kindea

Kik_bouwgrond_kindea
BEVER – Bouwgrond te koop – Een KIK-actie in Kindea - © Deschuyffeleer
 

Met zijn schoolproject wil Kids in Kindia (KIK) de kinderen in de basisschool Le Dauphin in Féréfou, een buitenwijk van Kindia in het West-Afrikaanse Guinee, betere onderwijskansen bieden. Dat  boeiend KIK-project werd enkele jaren terug opgestart toen gewezen Ak'Cent leerkracht Martien Frisch met een aantal KVLV-leden in samenwerking met de ngo Trias op inleefreis trok naar Guinee.

Sindsdien is het KIK-team fel gegroeid en hebben de ondernomen acties geen windeieren gelegd.  Ook de band tussen die school in het verre Afrika en de gemeentelijke basisschool Ak'Cent wordt alsmaar sterker.

Huur te duur

Martien: “In november 2019 hebben we samen met de scholengemeenschap ginder een nieuw  gebouw ingehuldigd. Hierin zitten nu de lagere-  en middelbare school. Goed voor een 660 leerlingen.

In het kader van onze scholenband zijn in januari, net voor de lockdown, vier Beverse leerkrachten naar Kindea afgereisd voor een uitwisseling tussen de leerkrachten kleuteronderwijs Ak’Cent en Le Dauphin. Het was een heel leerrijke en boeiende uitwisseling.

De lokalen waar die kleuters in verblijven worden gehuurd. Deze huur is evenwel zodanig hoog dat er gezamenlijk naar een betere oplossing werd gezocht. Dat werd zelf klaslokalen bouwen. Maar…. alvorens te kunnen bouwen is er grond nodig.

Bouwgrond aan 20 euro per m²

De komende KIK-uitdaging is dus zoveel als mogelijk mensen warm te maken om samen een bouwgrond van 500 m² te kunnen bekostigen. Hiervoor doet KIK een beroep op niet alleen Beverse goedhartigen maar ook die van buiten de gemeente. Iedereen kan 1, 2, 3 of meer m² grond kopen. En zodanig ook mee aan de kar duwen voor beter onderwijs in Kindea. De prijs per m² is 20 euro. Met nog slechts 75 m² te gaan en nog amper 15% van het broodnodige kapitaal verwijderd heeft het KIK-team er alvast een goed oog in.

De aankoop gebeurt via de link https://sites.google.com/view/kidsinkindia  . Vanaf een aankoop van 2  m² kan de sponsor een fiscaal attest bekomen dat uitzonderlijk voor 60 % fiscaal aftrekbaar is.

Momenteel staat de teller op 425 van de 500 m².  Waar we uiteraard heel blij om zijn! Onze actie is gestart op 26 oktober en loopt tot eind december. Wij rekenen nog op vele positieve reacties en wensen er aan toe te voegen dat vlug reageren de boodschap is”.

KIK is ook te volgen via deze Facebookpagina.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief