BEVER - Raadslid Rudi Geuens schiet de plaatselijke afdeling Gezinssport tijdelijk financieel bij

BEVER - Raadslid Rudi Geuens schiet de plaatselijke afdeling Gezinssport tijdelijk financieel bij

Ter_plasbeek_bever
BEVER - Raadslid Rudi Geuens schiet de plaatselijke afdeling Gezinssport tijdelijk financieel bij - © Deschuyffeleer
 

Het bestuur van de plaatselijke afdeling van Gezinssport Vlaanderen is niet bijster gelukkig met de beslissing van het bestuursteam van burgemeester Dirk Willem om de 60 leden van de vereniging geen gratis gebruik te laten maken van de gemeentelijke sportzaal Ter Plasbeek gedurende de periode met coronabeperkingen. Inmiddels klopte het bestuur evenwel met positief gevolg aan bij onafhankelijk gemeenteraadslid Rudi Geuens. Die zegde toe de extra kosten van de vereniging voor het afhuren te laste te nemen.

Extra kosten

Secretaris Patrick Capiau namens Gezinssport Bever: “In afwachting van een mogelijke versoepeling van de coronamaatregelen om terug in kleine groepen van maximum een tiental personen te mogen sporten hebben wij een verzoek ingediend bij het gemeentebestuur om in voorkomend geval tijdelijk gratis gebruik te mogen maken van  de sportzaal. Het dan noodgedwongen opdelen van ons ledenbestand in meerdere kleine groepen zou immers extra kosten genereren. Bovendien zijn onze leden al maar meer vragende partij om terug te kunnen sporten. In de omringende gemeenten wordt een dergelijke regeling wel toegepast en andere plaatselijke verenigingen wordt die gunst wel verleend”.

“Het college van burgemeester en schepenen liet ons echter weten niet akkoord te kunnen gaan met dat tijdelijk gratis principe. Het verwees daarbij naar de 108€ extra coronasubsidie die ook onze vereniging via de gemeente mocht ontvangen uit het Vlaams noodfonds voor onder meer extra steun voor de lokale besturen ten bate van het verenigingsleven. De huurprijs bedraagt 15 euro per uur. Bij een versoepeling van de coronamaatregelen zouden wij onze wekelijkse sportactiviteiten op donderdagavond in de sportzaal wel kunnen opdelen in meerdere groepen maar dat brengt dan extra kosten mee wat dan weer voor onze vereniging financieel niet haalbaar is”, aldus nog de secretaris.

De redding

Maar het gezegde indachtig dat als de nood het hoogst is de redding nabij is vond Gezinssport Bever toch vrij vlug een oplossing bij raadslid Rudi Geuens in de vorm van het financieren van de huur van de sportzaal tot het einde van de coronabeperkingen. “Gezien de gemeente geen enkel initiatief neemt om sport te ondersteunen nemen wij dit graag over. Dit legt voor de zoveelste keer het gebrek aan bestuurskracht vanwege de gemeente bloot. Ze houden zo met de kramp in de hand alles vast om hun vriendjespolitiek te behouden. Wie niet van de juiste strekking is kan het hier vergeten”, duidt het raadslid zijn beslissing, die uiteraard in dank wordt aangenomen door de leden van de begunstigde vereniging.

Op basis van de huidige coronamaatregelen start Gezinssport Bever per 28 januari zijn activiteiten badminton en tafeltennis in de sportzaal terug op maar dan uitsluitend voor kinderen jonger dan 12 jaar. Het bestuur kijkt inmiddels ook reikhalzend uit naar de eventuele versoepelingen vanuit het Overlegcomité op federaal niveau in zijn komende zitting van 22 januari. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jan 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 12 feb 2021

archief