GOOIK - Vaccinatiecentrum Sportcentrum Koornmolen, de werken zijn gestart

C21

GOOIK - Vaccinatiecentrum Sportcentrum Koornmolen, de werken zijn gestart

Editie_gooik_koornmolen_3
Een vrachtwagen komt het eerste materiaal leveren in de Koornmolen.- Foto Marc Colpaert
 
Het eerste materiaal voor het vaccinatiecentrum in het Sportcentrum Koornmolen is aangekomen. Vorige week werd er op de bestaande vloer al en beschermlaag geplaatst. Op zaterdag kwam het eerste materiaal aan, normaal moet de Koornmolen op 13 februari operationeel zijn. Dan kunnen mensen uit Gooik, Herne, Bever, Galmaarden, Lennik en Roosdaal er terecht voor hun prik.
 
Omdat er werd gekozen om het vaccinatiecentrum in het Sportcentrum Koornmolen onder te brengen, moest er een oplossing gezocht worden voor scholen, sportkampen en sportclubs uit de buurt. Dit is ondertussen in orde, dus kon men van start gaan met een volgende stap.
 
De eerstelijnszone Pajottenland heeft het Sportcentrum Koornmolen aangeduid als vaccinatiecentrum. Dit omdat het gebouw aan alle eisen (o.a. bereikbaarheid, parking, oppervlakte 1100 vierkante meter, ventilatie, temperatuur, sublokalen, …) voldoet.
Vanaf zaterdag 13 februari moet het sportcentrum operationeel zijn als vaccinatiecentrum en wordt er proefgedraaid. Vanaf maandag 1 maart start dan de vaccinatieronde voor het grote publiek. 
 
 

Nadat vorige week een beschermlaag over de bestande vloer van de Koornmolen werd geplaatst, kon men nu verder werken aan de opbouw van het vaccinatiecentrum. Ondertussen kwam de eerste vrachtwagen, met het nodige materiaal al aan, in de Koornmolen. "De volgende dagen worden er tafels en stoelen en de nodige schutsels geleverd, om er voor te zorgen dat de mensen uit het Pajottenland, via 4 lijnen, hun inenting kunnen krijgen. Normaal moet dit vlug gaan, aan een tempo van 20 inspuitingen per uur en per lijn. Wij gaan trouwens gemiddeld 12 uur per dag werken en dit zeven dagen op zeven. Vanaf 15 februari gaan we al proefdraaien, om na te gaan of alles in orde is tegen 1 maart, de officiële dag, dat de vaccinaties moeten van start gaan", legt burgemeester Michel Doomst uit.  

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2021

archief