BEVER - Zorgcarrousel ontstemd over foute coronamelding aan persmedewerkers

C21

BEVER - Zorgcarrousel ontstemd over foute coronamelding aan persmedewerkers

4
BEVER - Zorgcarrousel ontstemd over foute coronamelding aan persmedewerkers - © Deschuyffeleer
 
Naamloos
BEVER - Zorgcarrousel ontstemd over foute coronamelding aan persmedewerkers - © Deschuyffeleer
 

Thuisverplegers en zaakvoerders Rudi Geuens en Jan Van Eeckhoudt van de zorginstelling De Carrousel in Pontembeek begrijpen niet wat een zekere ‘Linde Sonck’ bezield heeft om via een mededeling naar de pers toe een bericht te verspreiden over hun aandoening met het coronavirus van enkele weken terug. Allicht gaat het om een actie van iemand onder een pseudo identiteit om de Zorgcarrousel in een slecht daglicht te plaatsen. Om de ware identiteit van de verspreider van het bericht te achterhalen en een eventuele schadevergoeding op haar of hem te claimen overwegen zij nu stappen te zetten bij de gespecialiseerde diensten van de politie Pajottenland waarvoor cybercriminaliteit toch een topprioriteit is geworden.

Zorgverstrekking liep door

“Het coronavirus treft nu ook De Zorgcarrousel in Bever. Zowel Jan als Rudi testen positief, wat een ramp is voor hun patiënten”. Dat is de boodschap van ‘Linde Sonck’ waaraan Rudi en Jan aanstoot nemen. Meteen voor Rudi de aanleiding om de feiten rond de besmettingen in een correct daglicht te plaatsen: “Zoals vele verpleegkundigen, zowel in de thuisverpleging als in de rusthuizen,  hebben ook wij mettertijd inderdaad corona opgelopen. Dit is het risico van het vak. De besmetting diende zich evenwel op twee verschillende tijdstippen aan. We zijn dus niet samen in quarantaine geweest. Wij hebben meteen onze volledige verantwoordelijkheid genomen en de opgelegde procedures vanuit de overheid opgevolgd. Een contacttracer is aan huis geweest en daarmee zijn we in nauw overleg gebleven, alsook met onze huisarts. Inmiddels hebben wij onze volledige quarantaine al enige tijd achter de rug. In de periodes waarin één van ons twee was besmet werd er gezorgd voor vervangers. Enkele patiënten werden hierbij overgedragen aan het Witgele Kruis. Het overgrote deel van de zorgen heeft één van ons beiden dus zelf kunnen blijven uitvoeren. Het personeel van de Zorgcarrousel en de logees zijn allemaal getest geweest en niemand heeft de besmetting opgelopen via de zaakvoerders”.

Kwaadwillig

“Ik vind dit alleszins een zeer verontrustende aantijging aan het adres van verpleegkundigen. Dit is een regelrechte en kwaadwillige schending van onze privacy. Niemand heeft er baat bij om dit te weten. Ook van andere besmette personen wordt die informatie niet te grabbel gegooid. Dit is laster van de bovenste plank en het is onduidelijk wie hier belang bij heeft om dit op zulke manier te verspreiden. Het is dan ook daarom dat wij ons beraden klacht in te dienen bij de politie”, voegt een boze zaakvoerder Rudi er aan toe.

Terug volop aan het werk

Rudi en Jan staan er wel op voor alle duidelijkheid te stellen dat “zij geen tot milde klachten hebben gehad en heden terug volop aan het werk zijn. We worden hierbij enorm gesteund door zowel onze  patiënten als hun families als ons eigen personeel. Het is overigens via een sneltest die we al sinds de zomer onszelf met regelmaat opleggen dat we de besmetting hebben opgemerkt. Die sneltest werd dan gevolgd door een test in het voorziene centrum. Die bevestigde onze eerste bevindingen”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2021

archief