HERNE - Nu ook inleverbus en spelotheek beschikbaar bij de bibliotheek

C21

HERNE - Nu ook inleverbus en spelotheek beschikbaar bij de bibliotheek

Spelotheek
HERNE - Nu ook inleverbus en spelotheek beschikbaar bij de bibliotheek - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke bibliotheek Petrus Naghel aan het gemeentehuis biedt met het plaatsen van een inleverbus en met het beschikbaar stellen van een spelotheek twee nieuwe diensten aan. De inleverbus moet het terugbrengen van ontleende stukken buiten de openingsuren vergemakkelijken. De spelotheek dan weer moet door het aanbieden van een gans gamma spelletjes de kinderen en hun entourage flink wat meer leuke en verrijkende ontspanning bezorgen.

Inleverbus

Om tegemoet te komen aan de veelvuldige verzuchtingen van de bezoekers om ontleende zaken ook buiten de openingsuren te kunnen terugbrengen is nu sinds 2 maart een inleverbus geplaatst aan de de hoofdingang. De ingeleverde materialen worden evenwel pas verwerkt op de eerstvolgende openingsdag van de bib. Een eventuele boete wordt dan ook berekend worden vanaf de dag van verwerking. In de bus kunnen zowel boeken als tijdschriften als dvd’s terecht. Niet welkom zijn e-readers, vertelplaten en materialen van de spelotheek.

Spelotheek

Dinsdag 16 maart start de bibliotheek ook een spelotheek op. Het is een collectie van een 50-tal leerrijke en amusante spelletjes geworden voor jong en oud voor onder meer het ontwikkelen en het oefenen van taal- en rekenvaardigheden, het stimuleren van motoriek en het samenwerken.

Een bibliotheekgebruiker kan 3 stuks ontlenen. De uitleentermijn bedraagt 4 weken en is niet verlengbaar. “We hebben een gevarieerd aanbod van spelletjes in petto waardoor kinderen zich verder kunnen ontwikkelen op verschillende niveaus zoals zintuiglijk en motorisch. Daarnaast is samen een gezelschapsspel spelen gewoon ook tof om te doen.  Wie zijn of haar eigen speelgoed wat beu is of wie een spel wil uittesten dat thuis niet voorhanden is, moet dan zeker vanaf 20 maart een kijkje nemen in het aanbod op www.herne.bibliotheek.be .  ’t Is effenaf de moeite”, aldus schepen Sandra Dero.

De reglementen van de inleverbus en van de spelotheek zijn terug te vinden op voornoemde website.

Meer info kan bij de bevoegde schepen sandra.dero@herne.be of bij bib@herne.be (02/397.11.70).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mrt 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 jun 2022

archief