REGIO - Een babytheek Bever-Galmaarden-Herne opent straks de deuren

C21

REGIO - Een babytheek Bever-Galmaarden-Herne opent straks de deuren

Editie_galmaarden_bib_2__kopie_
Straks een babytheek in het Baljuwhuis.- Foto Marc Colpaert
 
Binnenkort opent de babytheek Bever-Galmaarden-Herne zijn deuren in het Baljuwhuis in Galmaarden. Wie nog babyspulletjes heeft en deze wilt kwijt geraken, dat kan. Tevens zijn ze op zoek naar vrijwilligers ter ondersteuning. De babytheek is een concept van Netwerk Bewust Verbruiken en Vlaanderen Circulair en kwam tot stand in samenwerking met de gemeenten Bever, Galmaarden en Herne, Huis van het Kind Pajottenland, Netwerk Bewust Verbruiken en Vlaanderen Circulair.
De babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, slechts enkele keren per jaar je nichtje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen. De babytheek wil een antwoord bieden aan jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal. Een beetje zoals de bibliotheek dus, maar dan om babyspullen te ontlenen voor een bepaalde periode. Nieuwe spullen zijn namelijk vaak duur en heb je maar beperkte tijd nodig. Waarom ze dan aankopen?
 
 
Gezocht babyspullen in goede staat
 
Geloof jij in bewust verbruiken en heb je nog babyspullen in goede staat, die je niet meer gebruikt maar die je wel een tweede leven wil geven? Wij nemen ze met plezier van je over om andere ouders te helpen.
 
Ben jij een enthousiaste vrijwilliger
 
Heb je enkele uurtjes per maand vrij? We zijn ook nog op zoek naar enkele enthousiaste vrijwilligers om de babytheek mee te ondersteunen. Voel jij je geroepen? Neem contact op met de jeugddienst: jeugd@galmaarden.be of 054 89 04 39.  De datum voor opening maken ze later bekend. 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 13 apr 2021

archief