PAJOTTENLAND - Bib’s verrijkt met twee leerrijke boeken rond geestelijke gezondheid

C21

PAJOTTENLAND - Bib’s verrijkt met twee leerrijke boeken rond geestelijke gezondheid

Foto_boeken_tinnitus_en_veerkracht_2021_900_dpi
PAJOTTENLAND - Bib’s verrijkt met twee leerrijke boeken rond geestelijke gezondheid - Annelore Pappaert en Bianca Vanreepinghen ( Intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland) - Foto ingezonden
 
Intergemeentelijke_preventiedienst_1
 
Foto_2_boeken_tinnitus_en_veerkracht__900_dpi
PAJOTTENLAND - Bib’s verrijkt met twee leerrijke boeken rond geestelijke gezondheid - Foto ingezonden
 
Flyer_oppeppers_voor_een_tienerhoofd_28042021
 

Eén van de taken van de intergemeentelijke preventiedienst gezondheid Pajottenland en van Huis van het Kind Pajottenland bestaat er in geestelijke gezondheid in de kijker te stellen door onder meer interessante en wetenschappelijk onderbouwde boeken rond dat thema ter beschikking te stellen van de bevolking via de plaatselijke bibliotheken. Recent werden daar nu met ‘Over tinnitus, hoe oorsuizen je leven kan beheersen en waarom dat niet zo hoeft te zijn’ van de hand van professor dokter Bart Vinck en met ‘Mijn leven als superheld’ van Liv Leeman rond opvoeding van kinderen, hulpverlener bij het centrum algemeen welzijn Oost-Vlaanderen, twee leerrijke publicaties aan toegevoegd.  

Tinnitus

Ter gelegenheid van de dag van het gehoor op woensdag 3 maart laatstleden nam de intergemeentelijke preventiedienst Gezondheid Pajottenland in samenwerking met de regiobib Pajottenland-Zennevallei het initiatief om een webinar aan te bieden rond gehoorschade/tinnitus en hyperacusis. “Gehoorschade en geestelijke gezondheid zijn opgenomen in ons  actieplan 2021. Wij plaatsten dan ook dit thema in de kijker om reden er nog steeds heel veel taboe heerst rond gehoorschade”, zegt Bianca Vanreepinghen van de preventiedienst. “Het webinar was uiterst succesvol. Er schreven maar liefst 95 mensen in voor deze online infosessie. Gastspreker was Professor Dokter Bart Vinck van het expertisecentrum Ongehoord. Hij behandelt mensen met gehoorschade en heeft er ook het boek ‘over tinnitus, hoe oorsuizen je leven kan beheersen en waarom dat niet zo hoeft te zijn’ over geschreven”.

“In het boek gaat hij dieper in op stilte, geluid en ons gehoor en beschrijft hij hoe tinnitus en hyperacusis kunnen ontstaan want dat blijkt toch geen inbeelding te zijn. Zes mensen met tinnitus vertellen er ook hun verhaal in. ‘Over tinnitus …’ is een boek niet alleen voor alle patiënten en hun omgeving maar ook voor alle hulpverleners met een hoopvolle boodschap: er bestaat een (uit)weg naar een beter leven. Wie het webinar heeft gemist, en toch eens het boek wil lezen, kan dat nu gratis uitlenen via de lokale bibliotheken”, aldus nog Bianca Van Reephingen.

Mijn leven als superheld

Op 22 maart laatstleden dan weer vond een webinar plaats van Liv Leeman, hulpverlener bij het centrum algemeen welzijn Oost-Vlaanderen, rond kinderen en hun superkrachten met als opzet handvaten aan te reiken aan ouders en opvoeders rond veerkracht bij jonge kinderen.

“Huis van het Kind Pajottenland heeft het thema geestelijke gezondheid bij kinderen opgenomen in zijn actieplan 2021”, reikt  coördinator Annelore Pappaert als informatie aan. “Liv schreef er een boek over, dat nu eveneens ter beschikking wordt gesteld via uitleen in de plaatselijke bibliotheken. ‘Mijn leven als superheld’ dompelt de lezer onder in de visie ‘Waarom is elk kind een superheld?’ Hoe kan je de superkrachten van kinderen laten groeien? De lezer krijgt daarbij een theoretische achtergrond rond veerkracht mee evenals heel wat praktische methodieken waarmee hij/zij dan aan de slag kan. Het boek richt zich onder meer tot (groot)ouders, hulpverleners, begeleiders en leerkrachten”.  

Meer informatie?

www.on-gehoord.com (gehoorschade)

https://www.caw.be/voor-professionals/mijn-leven-als-superheld/ (Liv Leeman)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 jun 2024
Marc Colpaert | 10 jun 2024
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief