HERFELINGEN - Olympia innoveert en ambieert een duurzame toekomst

C21

HERFELINGEN - Olympia innoveert en ambieert een duurzame toekomst

Olympia_3
HERFELINGEN - Olympia innoveert en ambieert een duurzame toekomst - © Deschuyffeleer
 
Olympia_1
HERFELINGEN - Olympia innoveert en ambieert een duurzame toekomst - © Deschuyffeleer
 

Vanaf morgen 1 juni 2021 produceert Olympia vloeibare zuivelproducten in duurzame aseptische drankkartons van SIG Combibloc. Twee verschillende formaten in drie vulvolumes – 500ml, 750ml en 1000ml - zullen beschikbaar zijn: combiblocMidi en combifitMidi voor de verschillende productlijnen in het gamma. Flexibiliteit op zijn best.

Olympia: “Onze duurzaamheidsambitie eindigt hier niet. We kiezen ervoor om te starten met de verpakkingsstructuur SIGNATURE Full Barrier. Die drankkartons zijn gemaakt van 95% hernieuwbare materialen en worden op verantwoorde wijze aangekocht. Het karton is FSCTM-gecertificeerd (FSCTM-handelsmerklicentiecode: FSCTM C020428) en de dunne laag aluminium is ASI-gecertificeerd (Aluminium Stewardship Initiative).

Die duurzame structuur verkleint de CO2-footprint ten opzichte van de standaardstructuur. Om duurzaamheid naar een hoger niveau te tillen, lanceren we in de toekomst ook een alu-vrije structuur voor UHT-melk. Een bijkomend voordeel is het lichte gewicht van de verpakking en de handige één actie vereiste schroefdop. Voor meer informatie kan u kijken op: https://www.sig.biz/en/packaging/beverage-packaging/signature-pack-details

De eerste beschikbare producten zijn onze UHT-melk gemaakt van 100% weidemelk in twee verschillende varianten: volle melk en halfvolle melk. Beide producten worden aangeboden in 1L. Het tweede assortiment is onze premium kwaliteit 35% room en 20% culinaire room (topchef's). Deze producten worden ook aangeboden in 1L. Later dit jaar volgen meer producten en andere formaten.

Het produceren van vloeibare zuivel in SIG Combibloc-verpakkingen  is een van de mijlpalen van OLYMPIA om onze geliefde planeet en samenleving te ondersteunen. Beide bedrijven werken nauw samen om in de toekomst nog duurzamere oplossingen aan te bieden. Olympia is nu klaar om bewuste consumenten tegemoet te komen door onze duurzaam verpakte producten aan te bieden”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mei 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2021

archief