EDINGEN/BEVER/HERNE – Komend weekend Open Kerkendagen

C21

EDINGEN/BEVER/HERNE – Komend weekend Open Kerkendagen

Open-kerkendagen-2021-1
EDINGEN/BEVER/HERNE – Komend weekend Open Kerkendagen - © Deschuyffeleer
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
EDINGEN/BEVER/HERNE – Komend weekend Open Kerkendagen - © Deschuyffeleer
 

Open Kerkendagen - dit jaar op 5 en 6 juni - zet elk jaar tijdens het eerste weekend van juni het religieus patrimonium in de kijker. Het is het netwerk ‘Open Kerken’ dat de organisatie opneemt. Dit netwerk is aanwezig in België, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg en wordt gecoördineerd via regionale entiteiten. Het wil leven blazen in gebedshuizen door de beheerders te overtuigen de deuren wagenwijd open te zetten voor iedereen die ze wenst te bezoeken.

Volgens de organisatoren hebben gebedshuizen niet alleen waarde voor de gelovigen maar raken ze ook de omwonenden die, ongeacht hun religieuze overtuiging, gehecht zijn aan dit baken in hun leefomgeving, toeristen op zoek naar unieke verhalen en de vele bezoekers met een passie voor geschiedenis en erfgoed.

Open Kerken helpt de beheerders van religieus erfgoed bij het organiseren van het onthaal en het  valoriseren van hun gebouwen. Verder denkt de vereniging mee over hoe gebedshuizen terug een waardevolle plaats kunnen opnemen in hun omgeving. De editie 2021, overigens al de 14de   in de rij, heeft als thema: “Kerk, een rode draad”.

Om gebruik te kunnen maken van het aanbod aan ‘open kerken’ dient de mogelijke bezoeker uit het Pajottenland wel wat verder te kijken dan zijn eigen kerktoren.

Zo zijn er in de ruime buurt en aan beide zijden van de taalgrens evenementen voorzien in Edingen, Lettelingen, Marcq, Labliau, Denderwindeke, Steenkerque, Zandbergen, Rebecq, Onkerzele, Meerbeke, Appelterre, Ninove, Horrues, Outer, Aspelare en Lessen.

Nadere info op https://openchurches.eu/nl/evenementen/openkerkendagen 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2021

archief