BEVER – Gemeenteraadslid Ghislain Vandercapellen overleden

C21

BEVER – Gemeenteraadslid Ghislain Vandercapellen overleden

Ghislain_vanderecapellen_ep
BEVER – Gemeenteraadslid Ghislain Vandercapellen overleden - © Deschuyffeleer

Afgelopen nacht is Open voor de Mens-raadslid Ghislain Vandercapellen in het ASZ Aalst komen te overlijden. Hij werd drie dagen geleden 74 jaar. Zowel in Bever zelf als in de streek stond hij bekend als een minzame persoonlijkheid die zich niet alleen manifesteerde als gewaardeerde en gerespecteerde dorpsgenoot maar ook als een spilfiguur in het lokaal bestuur. Met hem verliest de fractie van Open voor de Mens in de gemeenteraad een groot houvast.  

Na zijn oppensioenstelling als topambtenaar bij de federale overheidsdienst Financiën nam hij vanaf 2012 als Open Vld-er de lokale politieke draad weer op als gemeentelijk raadslid voor de minderheidsfractie Open voor de Mens. Vooral in het domein van de financiën volgde hij de meerderheidsfractie van ‘Bij ons in Bever – Chez nous à Biévène’ nauwgezet op. Hij deed dit op een diplomatische wijze, eigen aan zijn levensstijl. Eerder was hij in de gemeente ook al OCMW- en gemeenteraadslid voor de VLD van 1989 tot 1997.

Ghislain bekleedde bij de federale overheidsdienst Financiën verschillende topfuncties waaronder die van directeur-generaal van de Bijzondere Belastingsinspectie en van administrateur-generaal. Hij was ook jarenlang een gewaardeerd voorzitter van de Rifle Club Herne en sinds een tweetal jaren ook een actief lid van Probusclub Pajottenland-Heyde.     

Gelet op de huidige coronamaatregelen kan de uitvaartplechtigheid enkel bijgewoond worden mits een persoonlijke uitnodiging van de familie. Wie wenst is zeker welkom op zaterdag 19 juni om 11u15 op het kerkhof van Bever. Een laatste groet kan Ghislain gebracht worden in het funerarium Van den Driessche in Geraadsbergen, Astridlaan 77 op woensdag 16 juni van 15u tot 17u en donderdag 17 juni van 16u tot 18u. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2021
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 19 dec 2021

archief