BEVER – Phéline Weverbergh wordt gemeenteraadslid voor Open voor de Mens

C21

BEVER – Phéline Weverbergh wordt gemeenteraadslid voor Open voor de Mens

Ph__line_weverbergh_ep
BEVER – Phéline Weverbergh wordt gemeenteraadslid voor Open voor de Mens - © Deschuyffeleer
 
Uitslag_verkiezingen
BEVER – Phéline Weverbergh wordt gemeenteraadslid voor Open voor de Mens - © Deschuyffeleer
 

Op de komende gemeenteraad van dinsdag 24 augustus is voorzien dat Phéline Weverbergh als nieuwkomer de eed gaat afleggen. Door de fractie van Open voor de Mens wordt die twintiger nu voorgedragen in vervanging van raadslid Ghislain Vandercapellen die 14 juni laatstleden heel onverwachts kwam te overlijden.

Phéline wordt volgende maand 21 jaar. Zij is studente aan de hogeschool Vives in Kortrijk en woonachtig op Akrenbos. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 stond zij op de lijst van Open voor de Mens op de 9de plaats en kreeg zij 140 stemmen achter haar naam. Eind vorig schooljaar studeerde zij af in de richting Winkelmanagement, Retail en E-commerce. Deze  zomermaanden was en is zij tewerkgesteld als jobstudente bij de klantenboekhouding van Colruyt in Halle. Eind september begint voor Phéline een nieuw schooljaar. Alleen is zij er nog niet aan uit welke nieuwe studierichting haar voorkeur kan genieten.

In de aanloop naar de gemeenteverkiezingen van 2018  liet zij al optekenen dat voor haar de jeugd de toekomst van Bever is en dat zij daar duidelijk wil voor opkomen. “Als jongste telg in de fractie wil ik ook meedenken aan onder meer duurzaamheid, communicatie, sport, cultuur en natuur. En dit met het oog op innovatie en zonder onnuttige uitgaven”, klinkt het. “Ik weet dat ik nog jong en onervaren ben in de gemeentepolitiek. Ik ben steevast zinnens om mij de komende paar jaar volop in te zetten en ook de nodige kennis op te doen. Zo zal ik dan voor de volgende  verkiezingen klaar zijn om als een volwaardige kandidaat volop mijn verantwoordelijkheid te kunnen opnemen. Intussen reken ik vooral op de hulp, de steun en de raadgevingen van de gevestigde waarden uit de Open voor de Mens-middens”.

Open voor de Mens-voorzitter Henk Verhofstadt over Phéline: Zij is een jong, ambitieus en verstandig lid van onze fractie. Zoals het altijd al het geval is geweest bij Open voor de Mens worden alle thema’s op tafel gelegd en wordt er in alle openheid over gedebatteerd.  Sabine Vermassen en ikzelf zullen het financiële luik, dat Ghislain als geen ander beheerste, zo goed als mogelijk overnemen. Phéline van haar kant zal zich focussen op jeugdbeleid en sociale media”.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief