De vrijwilligers van Rode Kruis-HALLE houden hun belofte en keren terug naar Goffontaine

C21

De vrijwilligers van Rode Kruis-HALLE houden hun belofte en keren terug naar Goffontaine

Vrijwilligers_van_rode_kruis-halle_onderweg_met_een_stofzuiger_en_koffiezet_03
 

Na een eerste levering van klein electro op 8 augustus, keerden de vrijwilligers van Rode Kruis-Halle zondag 29 augustus opnieuw terug naar Goffontaine. Dit keer schonken ze dankzij de medewerking van de gemeentebesturen van Bever, Galmaarden, Halle, Herne en Pepingen opnieuw een deel electro, voornamelijk koelkasten en diepvriezers, maar ook nog enkele stofzuigers en verwarmingstoestellen. Op vraag van de inwoners van Goffontaine werden ook de kinderen niet vergeten. Niet alleen werd schoolmateriaal geleverd, maar kinderen blijven kinderen, ook een groot aantal steps en ander speelgoed. Voor dit materiaal kregen de vrijwilligers van Rode Kruis-Halle de financiële steun van de Lions van het Kasteel van Gaasbeek.

Zoals de vorige keer werd alle materiaal aangekocht bij de lokale winkels uit de buurt, Belectron uit Galmaarden en Electro Service Timmermans uit Herne. Het schoolmateriaal werd aangekocht bij Marcelis uit Halle en voor het speelgoed gingen de vrijwilligers van Rode Kruis-Halle langs bij Top 1 Toys en AVA Fietsen in Halle.

De vrijwilligers van Rode Kruis-Halle gingen dit keer ook nog een stapje verder, letterlijk dan. Na de levering van de goederen die de collega’s van Rode Kruis-Sint-Pieters-Leeuw in samenwerking met de Makro hadden verzameld afgelopen donderdag, was het duidelijk dat in Fraipont (6km verder) ook nog heel veel hulp nodig was. De situatie was hier misschien nog schrijnender: in Fraipont ontbreekt het de inwoners zelfs nog aan voeding en basis hygiënemateriaal. De vrijwilligers van Rode Kruis-Halle leverden dus groenten en fruit aan het centrum in Fraipont en voor de kinderen hadden ze speelgoed en koekjes en drankjes om mee te nemen naar school, bij. Ook voor Fraipont werden de groenten en het fruit lokaal aangekocht, de familie Vandersmissen-Crispel in Pepingen verleende hier graag hun medewerking aan.

De komende dagen zal met de lokale contactpersoon in Fraipont verder gekeken worden waar zij het meeste nood aan hebben. De vrijwilligers van Rode Kruis-Halle zullen samen met hun contactpersoon (zoals zij ook gedaan hebben in Goffontaine) op basis van die lijst met noden, bepalen hoe het vervolg van hun solidariteitsactie er zal uitzien. Hou de komende weken en maanden zeker onze website en facebookpagina in het oog!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2021
Marc Sluys
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Deschuyffeleer Godelieve | 07 okt 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 05 okt 2021

archief