BEVER – Na twee jaar stilte terug ‘vollenbak’ kermis op Akrenbos

C21

BEVER – Na twee jaar stilte terug ‘vollenbak’ kermis op Akrenbos

Affichekermisakrenbos2022
BEVER – Na twee jaar stilte terug ‘vollenbak’ kermis op Akrenbos - © Deschuyffeleer
 
Sint-elooisvrienden-bestuur_1
BEVER – Na twee jaar stilte terug ‘vollenbak’ kermis op Akrenbos - Foto ingezonden
 

Tijdens het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juli organiseren de Sint-Elooisvrienden van Akrenbos/Bever de inmiddels al 46ste editie van hun jaarlijkse tweedaagse kermis. En ja, ook zij  nemen opnieuw de draad op ...  Na twee jaar afwezigheid zetten ze terug al hun troeven in om er opnieuw een spetterende Kermis Akrenbos van te maken. De plaats van afspraak is een reuzetent die wordt opgesteld in het gehucht naast de gemeentelijke basisschool.

Zaterdag 2 juli is het alvast fuiven geblazen! Het bestuur met Stéphane Leybaert houdt er dan terug aan de jeugd ten dienste te staan om haar na een druk schooljaar de kans te geven zich te kunnen uitleven. “De examenstress kunnen ze dan van zich afschudden op de Mega Party. DJ Soundblusters geeft hen hiertoe volop de kans”, geeft Stéphane aan.

“Op zondag verwachten we diezelfde jeugd opnieuw maar dan samen met de rest van ons trouw publiek. Kort na de middag gaat ons vijfde darts toernooi van start. Dit enkel voor de vooraf ingeschreven ploegen. Die inschrijvingen dienden wij wegens het groot succes eerder af te sluiten dan voorzien. Meer dan 30 ploegen nemen het tegen elkaar op. Wie neemt de Darts Kermis Akrenbos trofee 2022 mee naar huis ? Komen supporteren en meegenieten is de boodschap!

Daarnaast is er ook een kubb toernooi waarbij families elkaar uitdagen. Twee ploegen van 2 à 4 personen moeten houten paaltjes van de tegenstander zien omver te gooien om uiteindelijk als eerste de koning ten val te brengen. Het is een leuk spel dat iedereen aankan. Er zijn al héél wat inschrijvingen en ook dat blijkt flink in de smaak te vallen.

Naar de avond toe zal de feesttent terug schudden en beven. Daar zorgt een TD met DJ Stefaan Van Vlaanderen voor. Dat doet hij niet alleen want niemand minder dan Sergio komt langs. En…. wie Sergio zegt weet dat de ambiance verzekerd is.

Al bij al blijft kermis Akrenbos in zijn geheel vooral een gelegenheid om alle inwoners van het gehucht en bij uitbreiding uit de omgeving de kans te geven vruchtbare sociale contacten te leggen en te onderhouden. Akrenbos is nu éénmaal een gehucht van Bever waar iedereen nog iedereen kent. Hier is het dan ook nog echt kermis”.

Meer info op de Facebookpagina van Sint-Elooisvrienden en bij voorzitter Stéphane Leybaert (0479/79.09.73).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 17 nov 2022

archief