BEVER - Spectaculaire Steengroeventochten van fietsclub Klimax komen er terug aan

C21

BEVER - Spectaculaire Steengroeventochten van fietsclub Klimax komen er terug aan

Flyer_klimax_1000_dpi
BEVER - Spectaculaire Steengroeventochten van fietsclub Klimax komen er terug aan - Flyer Klimax
 

In het kader van de Dorpsfeesten pakt fietsclub Klimax aanstaande zondag 21 augustus terug uit met haar jaarlijkse MTB-tochten. Die inmiddels 18de editie daagt ook deze keer de mountainbikers uit met een attractieve ontdekkingsdoortocht onder meer doorheen de steengroeve in Lessines. De deelnemers hebben de keuze uit een parcours van 30 km, 45 km of 60 km. Het parcours van de 30 km leent zich zeker ook voor deelnemers die slechts bij gelegenheid tochtjes maken met een MTB.   Ook een familietocht van om en bij de 30 km op de baan kleedt het programma mee in.

Tot het diepste van de steengroeve

“Wij blijven ons succesrijk stramien aanhouden”, zegt Philippe Allert. “Het wordt dan ook voor alle afstanden van het mountainbiken terug een landelijke toertocht met afdaling tot het diepste van de steengroeve tot op een peil dat 100m onder het zeeniveau ligt. De die hards die opteren voor de 60 km krijgen bovendien ook nog eens de omgeving van de Muur van Geraardsbergen en van de Bosberg voor de wielen geschoven. Het familieparcours met bevoorrading bovenaan de steengroeve biedt die fietsers overigens ook de mogelijkheid de spectaculaire en uitdagende doortocht van de MTB-ers in die steengroeve gade te slaan”.

Alle faciliteiten

De jongste jaren mochten de organisatoren alvast rekenen op een uitgebreid deelnemersveld niet alleen uit de streek zelf maar ook zelfs uit de verste hoeken van Vlaanderen en Wallonië. Dit jaar zal dat dan ook allicht niet anders zijn. Naast de uitgelezen parcours is het voorzien van alle nodige faciliteiten zoals goed verzorgde bevoorradingen, stortbaden en een afspuitstand vermoedelijk daar ook niet vreemd aan. Na afloop krijgen de deelnemers overigens ook nog een gratis drank naar keuze aangeboden en kunnen zij mee aanschuiven aan het middagrestaurant met overheerlijke mosselen/friet en een barbecue met een forse hap smakelijke entrecôte.

Meer comfort

Nieuw is dat het ganse gebeuren van de Dorpsfeesten en van de Steengroevetochten niet langer loopt vanuit het dorpsplein maar nu voor de eerste keer vanuit de nieuwe gemeentelijke feestzaal achter het gemeentehuis. Zo wordt er meer comfort gecreëerd én voor de bezoekers van de Dorpsfeesten én voor de MTB-ers. Deelnemen kost 5€. Er kan vertrokken worden tussen 8 en 10u. De MTB-ers van de 30 km dienen 385 hoogtemeters te overwinnen, die van de 45 km dan weer 519 hoogtemeters en die van de 60 km ten slotte 794 hoogtemeters. Het dragen van een valhelm is verplicht.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 03 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 17 nov 2022

archief