BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent

C21

BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent

1_ak_cent_selectie_ep_1__7_
BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent - © Deschuyffeleer
 
2_ak_cent_selectie_ep_1__1_
BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent - Jaarlogo - © Deschuyffeleer
 
3_ak_cent_selectie_ep_1__3_
BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent - © Deschuyffeleer
 
4_ak_cent_selectie_ep_1__4_
BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent_selectie_ep_1__1_
BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent_selectie_ep_1__2_
BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent - © Deschuyffeleer
 
Ak_cent_selectie_ep_1__6_
BEVER – Eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool Ak’Cent - Op de foto de jarige Elien - © Deschuyffeleer
 

Een eerste schooldag was, is en blijft telkens en opnieuw een dag met een ietsje meer voor alle jongelingen van klein tot groot en voor de nagenoeg 170.000 mannen en vrouwen die deel uitmaken van het Vlaams Onderwijspersoneel. De gemeentelijke basisschool Ak’Cent staat in voor nagenoeg 370 peuters, kleuters en leerlingen die dagdagelijks op hun beurt onderwezen en voorbereid worden op ‘later’ door een vijftigtal werkkrachten.

Aan het woord zijn Dorien Cochez en Davy Baussauw.  Beiden zijn directeur van de gemeentelijke basisschool Ak’Cent. Dorien is aan haar 13de jaar toe als directrice en  Davy staat het tweede jaar Dorien bij in haar directiefunctie.

De nagenoeg 370 kinderen die school lopen in de GBS Ak’Cent zijn verspreid over drie vestigingen. De instappers, de derde kleuterklas, het 1ste, 2de, 4de en 6de leerjaar zijn gehuisvest in het centrum (206), de 1ste en 2de kleuterkas zijn ondergebracht in Akrenbos ‘Kleuterafdeling’ (78) en het 3de en het 5de leerjaar ten slotte worden onderwezen in da afdeling Akrenbos ‘Lager’ (82).

Als inrichtende macht wil het lokaal bestuur dit jaar nog werk maken van een uitbreiding van de gebouwen op Akrenbos die thans gebruikt worden door de 1ste en 2de kleuterklas. Volgend op die werken en een herschikking van de klassen - met het volledig kleuterpaviljoen + 1ste leerjaar op Akrenbos en de overige lagere klassen in het centrum - zou de huidige afdeling Akrenbos ‘Lager’ dan gesloten worden.

Timing nieuwbouw

Het dossier werd ingediend bij Agion (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) voor de aanvraag van subsidies. De archeologienota wordt de komende dagen ingediend. De opstart van de aanbestedingsprocedure met prijsaanvraag  is voorzien voor eind 2022. In het voorjaar 2023 zou dan gestart worden met de bouw. En als alles verder volgens plan verloopt zou eind 2024 de nieuwbouw instapklaar moeten zijn.

Jij, ik, wij, iedereen hoort er bij

Als sinds 2017 zijn er uitwisselingsprojecten tussen enerzijds Ak’Cent Bever en ‘Le Dauphin’, een basisschool in Féréfou, een buitenwijk van Kindia gelegen in de Afrikaanse republiek Guinée. Dat samenwerkingsverband dat er kwam onder de impuls van onder meer de gepensioneerde Ak’Cent-leerkracht Martien Frisch onder de naam van KIK (Kids in Kindea) draait de laatste coronajaren op een laag pitje. Daar wil Ak’Cent nu aan verhelpen. Met het jaarthema ‘Jij, ik, wij, iedereen hoort er bij’ wil de school in al haar vakken de begrippen ‘diversiteit’ en ‘ieder op zijn niveau’ een bijzondere plaats geven. Voor de gelegenheid werd ook een aangepast jaarlogo ontworpen.

Om ‘Jij, ik, wij, iedereen hoort er bij’ degelijk uit te werken zullen de kinderen en leerkrachten gretig gebruik kunnen maken van de 60 Chromebooks waarover de school nu beschikt. Het besturingssysteem van de Chromebook is Chrome OS. Dit is een lichtgewicht besturingssysteem dat door kinderen snel wordt begrepen. Men kan individueel of in klasverband het internet raadplegen en er voor alle vakken online oefeningen op maken die dan thuis via een login kunnen worden geraadpleegd of aangevuld.

Lerarenkorps

Op de valreep zijn alle klasuren ingevuld. Alleen het busvervoer bleek nog een knelpunt te zijn maar ook hier is een oplossing in de maak.

Belangrijke data

17 februari – carnavalsviering met optocht doorheen het centrum
27 februari-31 maart – meerdaagse uitstap Brugge -  6de leerjaar
15 – 17 mei – meerdaagse uitstap Bokrijk -  4de leerjaar
3 juni – schoolfeest
In de pijplijn zit ook een bezoek vanuit het lerarenkorps aan Kindia (Guinée) 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief