REGIO - Vaccinatiecentrum Strijland sluit definitief de deuren

C21

REGIO - Vaccinatiecentrum Strijland sluit definitief de deuren

Editie_gooik_koornmolen_2__kopie_
Hier begon het in de Koornmolen.- Foto Marc Colpaert
 

Gooik zorgde, samen met de andere Pajotse gemeenten en de Eerstelijnszone Pajottenland, mee voor een succesverhaal van de Vaccinatiecentra. Eerst werd er gevaccineerd in het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, maar in november 2021 opende Vaccinatiecentrum Strijland de deuren in de kerk van Strijland. Inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal konden hier terecht voor de boostervaccins tegen COVID-19. 

In december 2021 werden hier ook de eerste proefprojecten met het vaccineren van kinderen opgestart. Op maandag 24 oktober worden de laatste herfstboosters gezet. Nadien sluit Vaccinatiecentrum Strijland definitief de deuren. De infrastructuur en de vrijwilligers kunnen nu opnieuw voor andere zaken ingezet worden. Simon De Boeck, burgemeester van Gooik: “We haalden het Vaccinatiecentrum naar Gooik, onder het initiatief van voormalig burgemeester Michel Doomst en de collega’s uit het Pajottenland, omdat we wisten dat dit, samen met alle Pajotten, zou lukken.

Toen er werd beslist om, na de 2 vaccins, nog een extra booster te geven, werd er beslist te verhuizen van het Vaccinatiecentrum Koornmolen naar het Vaccinatiecentrum Strijland. De kerk van Strijland werd, dankzij heel wat helpende handen, omgetoverd tot een Vaccinatiecentrum. De vrijwilligers waren ook meteen bereid hun taken verder te zetten in Strijland. Zo was het centrum snel operationeel. Bovendien mochten we hier ook, eerst als proefproject en nadien op vaste basis, kinderen van 5 tot 12 jaar vaccineren. Hiervoor werd kindvriendelijk materiaal aangekocht.

Ook alle omwonenden wil ik langs deze weg nog even bedanken voor het begrip voor de extra drukte tijdens de voorbije maanden. Dankzij de medewerking en flexibiliteit van iedereen konden we zowel vaccineren als blijven organiseren.”

Helpende handen

“Zonder onze vrijwilligers, artsen, verpleegkundigen, apothekers, eigen personeel, medewerkers van het centrum, … was er geen Vaccinatiecentrum”, aldus De Boeck.Zij hebben hier opnieuw het beste van zichzelf gegeven: parkingplaatsen aanduiden, registreren van vaccins, afspraken verplaatsen, organiseren van de werking.Dag in dag uit deden ze dit met een glimlach. Onder het team zijn ondertussen vriendschappen voor het leven gesmeed.Heel wat vrijwilligers hebben de smaak van het vrijwilligerswerk echt te pakken gekregen.“

Sinds september 2022 werden er in het Vaccinatiecentrum Strijland herfstboosters gezet. Dat levert volgende vaccinatiegraad voor de herfstbooster op (cijfers 18/10/ 2022):

Totale populatie Vlaanderen: 32.05 %

Totale populatie ELZ Pajottenland: 38.06%

 

Wie nog een herfstbooster wil:

 

kan op zaterdag 22 oktober van 12.30 tot 15.uur nog langskomen zonder afspraak.

kan contact opnemen via vaccinatie@gooik.be of via 02 211 35 35 voor een afspraak op maandag 24 oktober.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief