BEVER - Dader brandstichtingen bekent drie feiten

C21

BEVER - Dader brandstichtingen bekent drie feiten

Brand_bever_sept_2022_dader_bekent
BEVER - Dader brandstichtingen bekent drie feiten - © Deschuyffeleer
 

Na onderzoek is de politie Pajottenland kunnen overgaan tot het aantreffen van een verdachte voor de brandstichting in een loods in Burght tijdens de nacht van 24 op 25 september laatstleden. Hij bekende de feiten evenals twee andere gelijkaardige feiten een jaar eerder in Akrenbos.

Bij de interventie voor de brand in Burght was het de brandweer en de politie opgevallen dat de brand mogelijks aangestoken was omdat er geen enkele ontstekingsbron aanwezig was in de loods. In de loods was er op het ogenblik van de brand alleen hooi opgeslagen evenals twee tractoren gestald. Het was de verdachte M.M. uit Bever zelf die toen de landbouwer verwittigde van de brand. Bij controle van zijn identiteit ter plaatse nog van de brand kwam naar voren dat betrokkene al bij de politiediensten gekend was voor brandstichting. Het onderzoek spitste zich dan ook op M.M. toe. De officier van de brandweer herinnerde zich overigens ook dat hij twee jaar eerder een soortgelijke brand diende te blussen in een andere loods van dezelfde landbouwer. Bij een huiszoeking in zijn woning in het kader van heterdaad kon betrokkene evenwel niet meer aangetroffen worden. Ook de volgende dagen bleek de verdachte nergens meer aan te treffen.

Bij een huisbezoek in het kader van dierenwelzijn botst de politie evenwel op M.M. Tijdens een uitgebreid verhoor bekent hij de brandstichting in de loods evenals twee gelijkaardige feiten een jaar eerder in Akrenbos. Betrokkene werd voorgeleid maar op aangeven van het parket werd hij onder strikte voorwaarden terug vrijgelaten.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 nov 2023
Marc Sluys | 10 nov 2023

archief